Μητσοτάκης: Η ελληνική κυβέρνηση θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο στη Μαριούπολη

Την ανακατασκευή του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη αμέσως μετά το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά το τέλος της τετραμερούς σύσκεψης στη Ρώμη με τους πρωθυπουργούς των Ιταλίας, Ισπανίας, και Πορτογαλίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε εκ νέου τον αποτροπιασμό του για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και ειδικά στη Μαριούπολη, κάνοντας λόγο για το ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας ελληνικής ομογένειας εκεί και χαρακτήρισε τη Μαριούπολη ως «σύμβολο αντίστασης στη ρωσική επιθετικότητα».

«Η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης ως μια έμπρακτη στήριξη στην Ουκρανία όταν τελειώσουν οι εχθροπραξίες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά το αντικείμενο της σύσκεψης των τεσσάρων πρωθυπουργών στη Ρώμη, στις οποίες ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε διαδικτυακά λόγω της νόσησής του από τον κοροναϊό, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «κάναμε ένα σημαντικό βήγμα προς τη διαμόρφωση μιας ευρωπαϊκής απάντησης στη διαμόρφωση των πολιτικών ενέργειας».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι συνακόλουθες ανατιμήσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι κορυφαίας σημασίας ζήτημα για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη και χαρακτήρισε απειλή τον πληθωρισμό. Σημείωσε δε, ότι είναι κοινή πεποίθηση ότι απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση.

Καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να καλύψει τις ανατιμήσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι οι τέσσερις ηγέτες συμφώνησαν πως οι λύσεις δεν μπορεί να είναι μόνο εθνικές καθώς οι εθνικές πρωτοβουλίες δεν αρκούν.

Είναι η ώρα μιας κεντρικής ρύθμισης καθώς η αγορά ενέργειας είναι έρμαιο κερδοσκόπων τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να πάρουμε αποφάσεις άμεσα, να δράσουμε υπέρ της Ευρώπης και των πολιτών μας.

Κάνοντας λόγο για ενιαίο μέτωπο στο επίπεδο της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο κίνδυνος του πληθωρισμού απειλεί την ανάκαμψη μετά την πανδημία επισημαίνοντας ότι η ενεργειακή κρίση μπορεί να ξαναπνήσει τον εφιάλτη του λαϊκισμού. «Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ότι αφορά τη Στρατηγική Πυξίδα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως συμφωνήσαμε ότι το κείμενο στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι φιλόδοξο και τα γεγονότα στην Ουκρανία έρχονται να επιδείξουν την ανάγκη μιας ισχυρής ΕΕ και της συνεργασίας με το ΝΑΤΟ.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η αύξηση των αμυντικών προϋπολογισμών καθώς θα επιβαρύνει τους εθνικούς προϋπολογισμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αλβανικό άρθρο: «Ο Μητσοτάκης έρχεται να ξαναχτίσει την ελληνική Βόριο Ηπειρο»

Αλβανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν επιλέχθηκε από την Αθήνα...

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο, ποιοι κερδίζουν έως 2.200 ευρώ

Αντιμέτωποι με την επιβολή έξτρα φόρου βρίσκονται οι φορολογούμενοι...

Πέθανε για μια selfie μπροστά στους φίλους του

Σε τραγωδία εξελίχθηκε για τον 18χρονο Fynley Jones η...