Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Ελλάδα και Τουρκία είναι πυλώνες της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την επικείμενη συνάντηση στην Τουρκία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλίες.

Μάλιστα δήλωσε με νόημα ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πυλώνες της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου σε συνθήκες -όπως είπε ο πρωθυπουργός- γεωπολιτικών προκλήσεων οι δύο χώρες ως μέλη του ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να προσθέσουν εστίες αναταραχής.

«Είναι επιβεβλημένη αυτή η συνάντηση γιατί όλες οι χώρες της περιοχής, της Ευρώπης και του κόσμου είναι αντιμέτωπες με μια μεγάλη γεωπολιτική πρόκληση. Ελλάδα και Τουρκία είναι οι πυλώνες της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Σε αυτές τις γεωπολιτικές προκλήσεις πρέπει να βλέπουμε πως δεν θα προσθέσουμε εστίες αναταραχής σε ένα φορτισμένο ευρωπαϊκό τοπίο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι «η Ελλάδα έχει απάντηση τεκμηριωμένη σε οποιοδήποτε επιχείρημα από την άλλη πλευρά» και εξέφρασε εκ νέου την άποψη πως Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνομιλούμε λέγοντας πως το παράθυρο του διαλόγου θα είναι πάντοτε κλειστό ενώ η πόρτα των προκλήσεων και των απειλών πάντοτε κλειστή.

Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε εν συντομία σε κατ’ ιδίαν συνομιλία τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την επικείμενη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν, σημείωνοντας ο κ. Μητσοτάκης ότι αναμένει επίσης ενημέρωση και από τον κ. Σολτς μετά την συνάντηση που θα έχει ο κ. Σολτς με τον κ. Ερντογάν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αποχώρησε και ο Μάκης Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που...

ΗΠΑ: Zητούν από το Ισραήλ να εισέλθουν περισσότερα καύσιμα στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ να επιτρέψει...

Νέα Αριστερά: Το όνομα, το λογότυπο και η παρουσίαση στο Σεράφειο

Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα το όνομα αλλά και το...