Μητσοτάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Έντονο το ενδιαφέρον ξένων πανεπιστημίων

Για το νομοσχέδιο της ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων μίλησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνεδρίαση της εθνικής συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος» στη Δάφνη.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «με το νομοσχέδιο που φέραμε προς ψήφιση το 70% αφορά την ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Γενιές Δαπιτών έδωσαν αγώνα για να πετύχει αυτή η μεταρρύθμιση. Τωρα αυτή η κυβέρνηση την κάνει πράξη».

«Κάνουμε μία επιλογή που θα κρατά πλέον στην πατρίδα μας τα νέα παιδιά», υπογράμμισε.

«Δεν θα επιτρέψουμε μοντέλο κάποιων ορόφων σε μια πολυκατοικία», είπε χαρακτηριστικά ως προς την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων, λέγοντας παράλληλα ότι είναι «πολύ έντονο το ενδιαφέρον ξένων πανεπιστημίων» για να ιδρύσουν παραρτήματα στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο ΠΑΣΟΚ για τις αντιρρήσεις που έχουν διατυπώσει ως προς το επίμαχο νομοσχέδιο, αναφέροντας μάλιστα για τον Νίκο Ανδρουλάκη πως του έκανε εντύπωση η αλλαγή στη στάση του, «η οποία», όπως είπε, «έχει μπερδέψει ακόμα και συνεργάτες του», τη στιγμή, μάλιστα, που «ένας πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», όπως τόνισε «τάσσεται υπέρ του σχεδίου νόμου».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Νομοσχέδιο ΕΣΥ: Αντιδράσεις στη Βουλή – Απέσυρε ρύθμιση ο Γεωργιάδης

Αποσύρθηκε από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η ρύθμιση...

Euroleague: Τα ζευγάρια των playoffs – Ο δρόμος μέχρι τον τελικό

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ολοκλήρωσαν με νίκες την κανονική περίοδο...