Μίνα Γκάγκα – Μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα στους υγειονομικούς για να εμβολιαστούν

Το νοσοκομείο Χανίων επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία ανέφερε ότι «όποια προβλήματα παρουσιάζονται, προσπαθούμε να τα λύσουμε. Δίνουμε μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα και, πραγματικά, ελπίζω ότι οι συνάδελφοί μου θα εμβολιαστούν για να είναι ασφαλείς οι ίδιοι, οι δικοί τους, όλοι στην κοινωνία», όπως είπε.

Προσέθεσε ότι τα ποσοστά ανεμβολίαστων, «δεν είναι πάρα πολύ μεγάλα, στους γιατρούς είναι λιγότερα, όμως, στους υγειονομικούς και το διοικητικό προσωπικό είναι λίγο μεγαλύτερα».

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Λέω όμως και πάλι, ότι είναι πολύ σημαντικό να πείσουμε, να μην είμαστε χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα, δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε ασφαλείς, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον με ασφάλεια».

Σε ό,τι αφορά την αναστολή εργασίας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δεν έχουν εμβολιασθεί, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε πως υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τους διοικητές των ΥΠΕ, τους διοικητές στα νοσοκομεία και πως η κυβέρνηση και το υπουργείο θα προσπαθήσουν να λύνουν προβλήματα στα νοσοκομεία και στις δομές υγείας, «ώστε να αισθάνονται οι υγειονομικοί υπάλληλοι ασφάλεια και ότι οι φωνές τους ακούγονται».

«Είμαστε εδώ για να είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι συνάδελφοι, το επιστημονικό προσωπικό, οι νοσηλευτές, αλλά και η διοίκηση λαμβάνουν το μήνυμα για τη στήριξή μας. Συνεχή στήριξη. Υπάρχει κόσμος που αντιμετωπίζει συνεχώς την πανδημία και οφείλουμε να σχεδιάσουμε ακόμη καλύτερα το αύριο, δηλαδή όταν με το καλό λήξει η πανδημία να είμαστε όλοι εδώ, για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς. Που βέβαια αυτό κάνουμε και σήμερα», προσέθεσε η Μίνα Γκάγκα.

Ααναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου και της σωστής επικοινωνίας, επισημαίνοντας ότι, στο υπουργείο Υγείας, «δουλεύουμε πάρα πολύ τον ψηφιακό φάκελο, για να υπάρχει διασύνδεση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας. Δουλεύουμε πάρα πολύ το φάκελο από νοσοκομεία σε νοσοκομεία, την οργάνωση στις διακομιδές, όλα αυτά δηλαδή που ενδιαφέρουν τον ασθενή και τους υγειονομικούς, ώστε να υπάρχει πολύ καλή κάλυψη, φροντίδα υγείας σε όλη την Ελλάδα».

Από την πλευρά του Υπουργείου, όπως ανέφερε, γίνονται όλες οι κινήσεις και οι προσπάθειες για να μην υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και να υλοποιούνται οι ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες απρόσκοπτα.

«Προσωπικά, με στενοχωρεί πολύ, οι φράσεις και η άσχημη γλώσσα που χρησιμοποιείται ανάμεσα σε εμβολιασθέντες και αυτούς που δεν θέλουν το κάνουν εμβόλιο», τόνισε η κυρία Γκάγκα, προσθέτοντας πως πρέπει να προχωρήσουμε «με καλό τρόπο, με νηφαλιότητα, με καθαρό μυαλό, με ανοιχτό μυαλό και πραγματικά να απαντήσουμε στις απορίες όλων. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν. Με καλό τρόπο μπορούμε να λύσουμε τους φόβους των ανθρώπων, που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, να εξηγήσουμε πώς λειτουργούν τα εμβόλια και με αυτό τον τρόπο να πάμε και να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αποχώρησε και ο Μάκης Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που...

ΗΠΑ: Zητούν από το Ισραήλ να εισέλθουν περισσότερα καύσιμα στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ να επιτρέψει...

Νέα Αριστερά: Το όνομα, το λογότυπο και η παρουσίαση στο Σεράφειο

Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα το όνομα αλλά και το...