Μιλτιάδης Μαρινάκης : Ψηφιακή ημερίδα για την ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού

Τις τελευταίες δεκαετίες σε όλο τον κόσμο τα πανεπιστημιακά τμήματα ανθρωπιστικών επιστημών καταρρέουν, εξαιτίας μιας ευρύτερης στροφής του ενδιαφέροντος από τις τέχνες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες προς τις θετικές επιστήμες. Η μεταστροφή αυτή προκύπτει από πρακτικά αίτια, όμως είναι ικανή να απειλήσει τόσο τις γνώσεις των ατόμων όσο και των κοινωνιών για την πολιτισμική διαφοροποίηση, τη γλώσσα και την παράδοση.

Προκειμένου να εξασφαλίσει την διεθνή πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση για τη Σύγχρονη Ελλάδα, η «Ελληνική Παιδεία» του Οχάιο (OHP, Colombus Ohio, USA), με κύριο δωρητή τον Βαγγέλη Μαρινάκη, προχώρησε σε νέο κύκλο συγκέντρωσης κεφαλαίων στο διάστημα 2015-2020, ώστε να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Προγράμματος Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο (Ohio State University, Columbus Ohio, USA).

Η έδρα του προγράμματος ονομάστηκε προς τιμήν του εκλιπόντα Μιλτιάδη Μαρινάκη, πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη και γνωστού για το φιλανθρωπικό έργο του, ο οποίος μετέδωσε στον κ. Μαρινάκη την αίσθηση καθήκοντος απέναντι στον συνάνθρωπο, αλλά και την περηφάνια για την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Η «Έδρα Μιλτιάδη Μαρινάκη για την Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό» ιδρύθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο OSU) την 25η Μαρτίου 2020.


Στις 7 Απριλίου του 2021 στις 19.00 ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί ψηφιακή ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός και Εκπαίδευση μεταξύ των Ελληνοαμερικανών», το οποίο θα εστιάζει στην ελληνική γλώσσα και πολιτισμό, το ευρύτερο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής εμπειρίας, τη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης στα βάθη της ιστορίας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αυτή απορροφά και αναδιαμορφώνει επιρροές που την εμπλουτίζουν και συνεχίζει να εξελίσσεται παράλληλα με την παγκόσμια ποπ κουλτούρα.

Η συζήτηση, που διοργανώνει η Capital Link, γίνεται στο πλαίσιο της ίδρυσης της Εδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη για τη Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό στο Αμερικανικό Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και της ανάληψης καθηκόντων του πρώτου καθηγητή Γιώργου Αναγνώστου.

Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται και οι κ.κ. Νικόλας Μπορνόζης, πρόεδρος της Capital Link Inc., Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πρέσβειρα της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp., αλλά και ο καθηγητής της έδρας «Μιλτιάδης Μαρινάκης», κ. Γιώργος Αναγνώστου. Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο κ. Γκρέγκορι Τζουσντάνις, Διακεκριμένος Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Ανθρωπιστικών Επιστημών, στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Μπορείτε εδώ να κάνετε την εγγραφή σας για τη συμμετοχή στη συζήτηση

https://zoom.us/webinar/register/2116166004863/WN_xc8CUe9cT6aCebmJheHuMA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ινδονησία: Τα ολέθρια λάθη που οδήγησαν στο μακελειό με τους 125 νεκρούς

Το βράδυ του Σαββάτου σημειώθηκε στην Ινδονησία μια από τις μεγαλύτερες...

Ηλιόπουλος: Πού πάνε τα χρήματα για τη φύλαξη των εστιών;

Έντονη κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση για...

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0: Μπακά-μπουμ!

Με πρωταγωνιστή τον Σέντρικ Μπακαμπού, ο οποίος πέτυχε από...

Λιβύη: Ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα εντοπίστηκε στη Σύρτη

Περισσότερα από 40 πτώματα εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο στη...