Μιχάλης Κατρίνης: 21 μήνες μετά, η κυβέρνηση αναζητά δικαιολογίες για την αποτυχία της στην απονομή των συντάξεων

Στο ζήτημα των μεγάλων καθυστερήσεων στην απονομή των συντάξεων , αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Τόνισε ότι δύο, σχεδόν, χρόνια μετά τις εκλογές, η νομοθετική ρύθμιση που έφερε ο υπουργός Εργασίας συνιστά παραδοχή και ομολογία αποτυχίας.

‘’ Στην Ελλάδα της ψηφιακής εποχής του κ.Μητσοτάκη και του κ.Πιερρακάκη, όπως θέλει ο μύθος που έχουν φιλοτεχνήσει, ο ΕΦΚΑ συνεχίζει να λειτουργεί με παρωχημένα πληροφοριακά συστήματα, όπου αυτά υπάρχουν.

Πριν από 4 μήνες η Βουλή ψήφισε τροπολογία για την προμήθεια υπολογιστών και η κυβέρνηση μας ενημερώνει ότι ίσως ολοκληρωθεί προμήθεια τον επόμενο μήνα.

Για να μη θυμηθούμε τις διαβεβαιώσεις και τις εξαγγελίες του προηγούμενου υπουργού ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2021, χάρη στο σύστημα ‘’ Άτλας’’, θα γινόταν απονομή συντάξεων με ένα κλικ για το 60% των αιτήσεων συνταξιοδότησης. Και σήμερα, όπου εκκρεμούν 340.000 αιτήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι το σύστημα δε λειτούργησε, γι’ αυτό και προχωρά σε άλλη λύση’’ επισήμανε ο κ.Κατρίνης.

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η κυβέρνηση μετακυλύει την ευθύνη για την απονομή των συντάξεων στους ιδιώτες, ενώ μόνο για 30.000 από όσους περιμένουν να εισπράξουν τη σύνταξη τους εδώ και χρόνια θα καταβληθεί η προκαταβολή σύνταξης.

Ο κ.Κατρίνης ανέδειξε επίσης το ζήτημα της καθυστέρησης στην καταβολή των εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, επισημαίνοντας ότι υπάρχει δημοσιονομικός υπολογισμός και σκοπιμότητα, θέτοντας παράλληλα ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα:

‘’Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι ιδιώτες διεκπεραιώσουν όλες τις εκκρεμείς συντάξεις, έχει η κυβέρνηση τη δυνατότητα να τις καταβάλλει άμεσα;’’

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Νίκος Δένδιας: Ο αναθεωρητισμός επιχειρεί να βρει έδαφος πάνω σε κινούμενη άμμο

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς ο αναθεωρητισμός επιχειρεί...

Κυβέρνηση – Τράπεζες: Λευκός καπνός για τη στήριξη των ευάλωτων

Κατ’ αρχήν συμφωνία για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης αποκλειστικά...