ΜέΡΑ25 : Τιμούμε όσους έδωσαν τη μάχη κατά της Χρυσής Αυγής

Ως στοιχειώδη σεβασμό στον αγώνα όλων όσοι αντιτάχθηκαν στη Χρυσή Αυγή τα προηγούμενα χρόνια, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης ζήτησε να κηρύσσεται παράνομη η σύσταση και λειτουργεία φιλοφασιστικών και φιλοναζιστικών κομμάτων, ενώ από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης επεσήμανε ότι μπορεί η Χρυσή Αυγή να καταδικάστηκε, ωστόσο οι ιδέες της συνεχίζουν να υπάρχουν στην κοινωνία.

Το θάρρος κάποιων μετέτρεψε τη θυσία σε αποτέλεσμα

«Η μάχη ενάντια στον φόβο και τη βία του φασισμού κράτησε επτά χρόνια. Κάποιοι είπαν «Ως εδώ» με τη ζωή τους. Ήρθαν πίσω τους κάποιοι με το θάρρος τους, την επιμονή τους, την αυτοπειθαρχία τους να μετατρέψουν τη θυσία σε αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Αρσένης και πρόσθεσε:

Στα περισκόπια των αόρατων υποβρυχίων

«Μάρτυρες, οικογένειες, δικηγόροι, δικαστές – παρά τον εκφοβισμό, τις απειλές για τους ίδιους και τους ανθρώπους που αγαπούν – στάθηκαν στο ύψος τους, ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να μας δώσουν πίσω ό,τι βρισκόταν σε κίνδυνο: Το δικαίωμα σε εμάς και στα παιδιά μας να σκεφτόμαστε, να μιλάμε και να πράττουμε ελεύθερα».

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά κάθε έναν τους ξεχωριστά. Η ιστορία γράφεται από ανθρώπους που παίρνουν μια ξεκάθαρη στάση στα πράγματα και την υπερασπίζονται ανεξαρτήτως κόστους. Από στοιχειώδη σεβασμό στον αγώνα τους, οφείλει η κυβέρνηση να κηρύξει παράνομη τη σύσταση φιλοναζιστικού ή φιλοφασιστικού κόμματος, όπως έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.

Η καλύτερη απάντηση

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας νωρίτερα στη βουλή τόνισε ότι «μπορεί η Χρυσή Αυγή να καταδικάστηκε, αλλά οι ιδέες της συνεχίζουν να υπάρχουν στην κοινωνία. Η καλύτερη απάντησή μας είναι η λειτουργία της Βουλής σε πλήρη σύνθεση και η κοινή στάση εναντίον μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που, εν τέλει, πλήττουν τον Κοινοβουλευτισμό».

Κορωνοϊός : Πώς η πανδημία ξαναγράφει την οικονομική θεωρία

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τεντόγλου – «Δεν ασχολείται κανείς μαζί μας, ακούσατε και τον Ιακωβίδη»

Για την τεράστια επιτυχία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του...

Ολυμπιακοί Αγώνες – Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (2/8)

Με δύο μετάλλια στις αποσκευές της αφήνει την ενδέκατη...

Μέσι και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν μαζί

Μέσι και Μπαρτσελόνα για πάντα μαζί!Σε συμφωνία με την...