ΜέΡΑ25: Όχι στον πλειστηριασμό της ΒΙΟΜΕ

Το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του, «εκφράζει την αλληλεγγύη του στο εγχείρημα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ και ενώνει τη φωνή του μαζί τους, ώστε να μη γίνει ούτε φυσικός ούτε και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του εργοστασίου, ενώ ακόμα απαιτούμε να επανασυνδεθεί το ρεύμα στις εγκαταστάσεις και παλεύουμε μαζί με την κοινωνία και τους εργαζόμενους να μη γίνει «σμπαράλια» η ελπιδοφόρα αυτή προσπάθεια».

Μένος της κυβέρνησης και της ολιγαρχίας

Όπως αναφέρει το ΜέΡΑ25, σήμερα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η τελευταία προσπάθεια φυσικού πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕ, της πρώτης επιτυχημένης απόπειρας εργατικής αυτοδιαχείρισης.

Όπως προσθέτει, είναι «προφανές και τεράστιο το μένος τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της ολιγαρχίας, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καταπνίξουν καιρό τώρα το εγχείρημα των εργατών και εργατριών της ΒΙΟΜΕ, γιατί πολύ απλά απέδειξαν περίτρανα ότι μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα και μόνοι τους, χωρίς να χρειάζονται κάποιον εργοδότη, παρασιτικό ολιγάρχη να τους διοικεί».

Πρώτη πετυχημένη απόπειρα εργατικής αυτοδιαχείρισης

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

«Πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη η τελευταία προσπάθεια φυσικού πλειστηριασμού της ΒΙΟ.ΜΕ., της πρώτης πετυχημένης απόπειρας εργατικής αυτοδιαχείρισης.

»Είναι προφανές και τεράστιο το μένος τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της ολιγαρχίας, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καταπνίξουν καιρό τώρα το εγχείρημα των εργατών και εργατριών της ΒΙΟ.ΜΕ., γιατί πολύ απλά απέδειξαν περίτρανα ότι μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα και μόνοι τους, χωρίς να χρειάζονται κάποιον εργοδότη, παρασιτικό ολιγάρχη να τους διοικεί.

»Ακόμα και με κομμένο το ρεύμα και την προσπάθεια της αντεργατικής Κυβέρνησης Μητσοτάκη να βάλει διαρκώς εμπόδια στην επιτυχία του εγχειρήματος, αλλά και την υποκρισία της προηγούμενης Κυβέρνησης Τσίπρα η οποία τελικά δεν νομιμοποίησε το εγχείρημα, οι εργάτες και οι εργάτριες της ΒΙΟ.ΜΕ. συνέχισαν και συνεχίζουν να παλεύουν με την κοινωνία αρωγό στους αγώνες τους.

»Το ΜέΡΑ25 εκφράζει την αλληλεγγύη του στο εγχείρημα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. και ενώνει την φωνή του μαζί τους, ώστε να μην γίνει ούτε φυσικός, ούτε και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του εργοστασίου, ενώ ακόμα απαιτούμε να επανασυνδεθεί το ρεύμα στις εγκαταστάσεις και παλεύουμε μαζί με την κοινωνία και τους εργαζόμενους να μην γίνει «σμπαράλια» η ελπιδοφόρα αυτή προσπάθεια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στην Premier League

Τα νέα που έρχονται από το αγγλικό πρωτάθλημα δεν...

Δημήτρης Τάρλοου – «Οι δουλειές μας δεν είναι ταχυφαγείο»

Μια φορά ηθοποιός, πάντα ηθοποιός, λέει ο Δημήτρης Τάρλοου...

Οι δύο όψεις της οικονομίας – Ευκαιρία και κίνδυνοι

Οι προσδοκίες για την ελληνική οικονομία έχουν εκτιναχθεί στα...

Εργασία – Δεν βρίσκουν κατάλληλο προσωπικό 7 στους 10 εργοδότες

Μεγάλη δυσκολία στην εύρεση κατάλληλου προσωπικού για την κάλυψη...