Μάθημα στα ρωσικά σχολεία ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας

Να βάλουν ακόμα και τα παιδιά μέσα στο πολεμικό κλίμα των τελευταίων μηνών θα επιχειρήσει η Ρωσία, μετά την απόφαση στη νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει η διδασκαλία ενός κύκλου μαθημάτων -ακόμα και από την α’ τάξη- για τον πατριωτισμό.

Ειδικότερα, από την 1η Σεπτεμβρίου στα σχολεία της Ρωσίας θα ξεκινήσει κύκλος μαθημάτων με τίτλο «Συζητήσεις για τα σημαντικά», στο πλαίσιο των οποίων θα εμφυσείται στα παιδιά ο πατριωτισμός και η αγάπη για την πατρίδα.

Όπως αποκάλυψε ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας «Vaznie istorii» στο ρεπορτάζ του με τίτλο «Η ευτυχία της πατρίδας είναι πιο ακριβή από την ζωή», έχουν δοθεί ήδη οι σχετικές οδηγίες στους δασκάλους που θα διδάσκουν αυτά τα μαθήματα.

«Παράδειγμα πραγματικής αγάπης»

«Στην νέα σχολική χρονιά στους Ρώσους μαθητές κάθε εβδομάδα θα τους λένε, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι παράδειγμα πραγματικής αγάπης για την χώρα και τον ρωσικό λαό, ενώ ο πραγματικός πατριώτης πρέπει να είναι πάντα έτοιμος να πεθάνει για την ευτυχία της πατρίδας», γράφει ο ιστότοπος Vaznie istorii, αναφερόμενος στα μαθήματα αυτά.

Στους μαθητές της α’ και β’ τάξης σχεδιάζεται το πρόγραμμα να εμφυσήσει «την αγάπη για την πατρίδα μου» μέσω της αγάπης για την φύση της χώρας. Στις οδηγίες μεθοδολογίας προς τους δασκάλους προτείνεται να βάζουν στα παιδιά να ακούνε ήχους της φύσης, να τους δείχνουν φωτογραφίες με τοπία από την ρωσική φύση και να ακούν πατριωτικά τραγούδια. Ιδιαίτερα στο πλαίσιο του μαθήματος περιλαμβάνεται το σοβιετικό τραγούδι «Από πού αρχίζει η Πατρίδα».

Προϋποτίθεται ότι σκοπός αυτού του είδους των μαθημάτων είναι «η διαπαιδαγώγηση των πατριωτικών αισθημάτων» αλλά και να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά «την δική τους ταυτότητα ως πολίτες, και να μάθουν να αγαπούν την πολυμορφία και την ομορφιά της φύσης της Πατρίδας».

Στους μαθητές της γ’ και δ’ τάξης οι δάσκαλοι θα εξηγούν ότι η αγάπη προς την πατρίδα εκδηλώνεται «με την ανδρεία και την αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση της Πατρίδας σε επικίνδυνους για την ίδια καιρούς», ενώ στους μαθητές της 5ης, 6ης και 7ης τάξης οι δάσκαλοι θα αρχίσουν να μιλούν για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και τους στόχους της, όπως είναι «η υπεράσπιση του πληθυσμού του Ντονμπάς από το καθεστώς του Κιέβου» και «ο αφοπλισμός της Ουκρανίας».

Οι συζητήσεις αυτές με τους μαθητές έχουν ως σκοπό «να καταλάβουν οι μαθητές τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, ότι οι κάτοικοι των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ είναι Ρώσοι και για αυτό είναι σημαντικό να επιστρέψουν στην Ρωσία», και πως «οι Ρώσοι στρατιωτικοί είναι ήρωες». Τα μαθήματα στις μεγαλύτερες τάξεις θα ολοκληρώνονται με αυτά τα συμπεράσματα.

Στους μαθητές της 8ης τάξης οι δάσκαλοι θα μιλούν επίσης για το ότι «οι πραγματικοί πατριώτες είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα με το όπλο στο χέρι».

Σύμφωνα με το διάταγμα Πούτιν

Το μάθημα «Οι συζητήσεις για τα σημαντικά», θα διδάσκεται στο πλαίσιο «της υπεράσπισης της ρωσικής κοινωνίας από τις καταστροφικές πληροφοριακές – ψυχολογικές επιδράσεις» και της «ενίσχυσης των παραδοσιακών πνευματικών και ηθικών αξιών», σύμφωνα με το διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν «για την στρατηγική εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Για την επεξεργασία των εν λόγω διαδραστικών μαθημάτων με πατριωτικό περιεχόμενο, το υπουργείο Παιδείας έχει δαπανήσει ήδη 22 εκατομμύρια ρούβλια, γράφει ο ιστότοπος «Vaznie istorii», ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «ανεπιθύμητη οργάνωση» από το ρωσικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μάλιστα, η ανάρτηση αυτής της είδησης στην Ρωσία μπορεί να έχει ως επίπτωση την επιβολή προστίμου, ενώ η επαναλαμβανόμενη ανάρτηση μπορεί να συνεπάγεται ποινική δίωξη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ανδρουλάκης: Πρόσωπο κοινής αποδοχής ο πρωθυπουργός

Πρόσωπο κοινής αποδοχής ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος...

Δημοσκόπηση MARC: 5,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 5,3% μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η...

ΣΥΡΙΖΑ: Την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο γνωστός ερμηνευτής, Μιθριδάτης, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από...

Στο Κάιρο μετά από 12 χρόνια ο Σύριος ΥπΕξ

Με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, Σαμέχ Σούκρι, στο Κάιρο, συναντήθηκε...