Μαρινάκης: Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία ο κ. Κασσελάκης; Δεν ξεκινάμε καλά

Την αιχμηρή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη προκάλεσε το βίντεο που ανέβασε στο Facebook και όσα είπε σε αυτό ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κασσελάκης έκανε ξενάγηση στο γραφείο του στη Βουλή και, μεταξύ άλλων, είπε: «Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως «χειροκροτητές» […] Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις. Γιατί η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μένουμε απ’ έξω».

«Ο κ.Κασσελάκης να μην περιορίζεται σε βόλτες στον χώρο της Βούλης» είπε ο Παύλος Μαρινάκης, «αλλά να μάθει βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Οι νόμοι ψηφίζονται από νόμιμα εκλεγμένους εκπρόσωπους του ελληνικού Έθνους, που εξελέγησαν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που είναι οι βουλευτικές εκλογές».

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: «Να μην μιλάει λοιπόν απαξιωτικά. Τι θέλει να μας πει; Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας;  Ας μας απαντήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα και οι βουλευτές του κόμματός του. Δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περιμένουμε θέσεις και προτάσεις που δεν τις ακούσαμε ούτε χθες στην συνέντευξη του».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του αύριο στο Caravel

Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία,...

Listen Up: 100+1 χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τις γιορτές

Τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια κρύβουν ενίοτε εκπλήξεις, όσον αφορά την...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρεί και ο Γιώργος Βαρεμένος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο...

Δραγασάκης: Παραιτήθηκε από την ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει μέλος του κόμματος

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από την Κεντρική επιτροπή του...