Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Παραιτήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό που εργαζόταν

Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, που αναδείχθηκε σε ηγερία του αντιπολεμικού κινήματος μετά την παρέμβασή της κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού δελτίου για να καταγγείλει την επίθεση στην Ουκρανία, θα αποχωρήσει από το τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal με δική της πρωτοβουλία, δήλωσε σήμερα.

«Σήμερα, μετέβην στο Οστάνκινο (έδρα του τηλεοπτικού δικτύου), κατέθεσα όλα μου τα έγγραφα για την παραίτησή μου», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο γαλλικό ενημερωτικό δίκτυο France 24.

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα εισέβαλε στο στούντιο σε ζωντανή σύνδεση τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Ρωσία, στο δίκτυο Pervy Kanal, κρατώντας ένα πλακάτ με το οποίο επέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία και καταγγέλλοντας την «προπαγάνδα» των μέσων που ελέγχονται από την εξουσία.

Δυνατό μήνυμα

Εξήγησε ότι ήθελε να «στείλει ένα δυνατό μήνυμα για να πει ότι οι Ρώσοι είναι αντίθετοι στον πόλεμο, ότι δεν πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για την προπαγάνδα και για όσα λέμε στην τηλεόραση και ότι πρέπει να κάνουμε τον διαχωρισμό μεταξύ του ψέματος και της αλήθειας».

«Φοβάμαι, σίγουρα, όμως δεν πιστεύω ότι ανήκω στα αποβράσματα», υπερασπίστηκε τον εαυτό της, ερωτηθείσα σχετικά με την επίσημη ρητορική εναντίον των αντιπολεμικών ακτιβιστών στη Ρωσία.

Περί «προδοτών»

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η σύρραξη στην Ουκρανία αποκαλύπτει ποιοι είναι οι «προδότες» στη Ρωσία.

Για τη δημοσιογράφο, «οι άνθρωποι που κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, δεν είναι προδότες, είναι πολίτες». «Η ρωσική κοινωνία είναι διχασμένη, ένα μέρος της, ενδεχομένως το 50%, τάσσεται κατά του πολέμου και το άλλο 50% στηρίζει τον πρόεδρο Πούτιν», υποστήριξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τσίπρας: «Χαμένες μάχες είναι μόνο οι μάχες που δεν δίνονται»

«Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε», ήταν το μήνυμα του Αλέξη...

ΑΑΔΕ: Από αύριο 1η Ιουνίου τα νέα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ

Μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myAADE.gov.gr), στο σύστημα...

Στην Ελλάδα η Ιβάνκα Τραμπ – Τα μέρη που επισκέφτηκε

Η 41χρονη Ιβάνκα, κόρη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ...

Live: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Νίκαια

Ανδρουλάκης για Πάγκαλο: «Άφησε ανεξίτηλα ίχνη με τους...

Αποκαλυπτικό πόρισμα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών αξιοποίνων πράξεων, όπως αυτή...