Μαλαισία – Τουλάχιστον 50 νεκροί από τις πλημμύρες σε επτά πολιτείες, χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Επτά πολιτείες στη Μαλαισία επλήγησαν σήμερα από πλημμύρες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που επηρεάστηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές, κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες στις 125.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών της Μαλαισίας.

Η ίδια υπηρεσία, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, ότι οι πολιτείες Κελαντάν, Τερενγκανού, Παχάνγκ, Τζοχόρ, Μάλακα, Νεγκέρι Σεμπιλάν και Σαμπά έχουν επίσης, επηρεαστεί από τις πλημμύρες, ενώ 8.727 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε 128 κέντρα βοήθειας.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες





Πόσοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στη Μαλαισία

Συνολικά 125.490 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, από τις πλημμύρες σε εθνικό επίπεδο, από τους οποίους, 117.700 έχουν επιστρέψει στις εστίες τους.

Οι πλημμύρες είναι συχνό φαινόμενο στην ανατολική ακτή της Μαλαισίας, στη διάρκεια της ετήσιας περιόδου των μουσώνων μεταξύ του Οκτωβρίου και του Μαρτίου, αλλά πρωτόγνωρες σε ένταση βροχοπτώσεις άρχισαν στις 17 Δεκεμβρίου, με συνέπεια, χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ δοκιμάστηκε η αντοχή των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Πενήντα άνθρωποι πέθαναν από τις πλημμύρες, ενώ δύο εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με μία ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter, που επικαλέστηκε τον γενικό επιθεωρητή Ακρίλ Σανί Αμπντουλάχ Σανί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ραγκούσης: Ζητώ να ελεγχθώ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες

Την απάντησή του αναφορικά με την νέα ανακοίνωση της...

Δημοσκόπηση Metron Analysis για το Mega: Στις 4,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 4,7% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ,...

ΟΗΕ: Στη Ρωσία η εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα προεδρεύσει μιας...