Μάκης Βορίδης: Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη

Ενδεχόμενη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών «έδωσε» ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας ο υπουργός στο MEGA.

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη», διευκρίνισε.

Τι συζητούν πολιτικοί και δημοσιογράφοι

Ο κοινοβουλευτικός σχεδιασμός, αλλά και το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης έχει ορίζοντα έως τον Μάρτιο για εκλογές, είχε αναφέρει και σε ρεπορτάζ του το in.

Από εκεί και πέρα ουδείς γνωρίζει αν θα γίνουν νωρίτερα, αργότερα ή … κάπου στη μέση. Τα στοιχήματα μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων ενδιαφερόμενων πάντως έχουν οργιάσει και δείχνουν διεξαγωγή των εκλογών προς τον Μάρτιο.

Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο λένε αρκετά στελέχη της κυβέρνησης, χωρίς να πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Η επιχειρηματολογία εστιάζει στο γεγονός ότι υπάρχει ένας αρκετά πυκνός νομοθετικός προγραμματισμός. Άρα, πρέπει να μείνε ανοιχτή η Βουλή και το Μάρτιο.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει, εδώ και καιρό, το σύνθημα για την εξόρμηση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, χαράσοντας νοητά την αφετηρία της τελικής ευθείας προς τις εκλογές του 2023.  Προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια περιοδείας του στην Καλλιθέα, είχε χαρακτηριστικά ότι «το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές».

Η υπόθεση Qatargate

Σχετικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την απόφαση να παραμένει προφυλακισμένη σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών: «Κρίθηκε ύποπτη φυγής και επιπλέον κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από καταριανούς πράκτορες, το όποιο το βρήκα προχωρημένη σκέψη από τον Εισαγγελέα».

Στο ζήτημα εάν η προφυλάκιση της κα Καϊλή ενέχει και ένα πολιτικό μήνυμα ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Θέλω να ελπίζω ότι οι δικαστές οπουδήποτε δεν κρίνουν με τέτοια κριτήρια. Αν αρχίσουμε και βάζουμε πολιτικά κριτήρια στην απόφαση των δικαστών φαλκιδεύεται η έννοια της δικαιοσύνης».

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γερμανία: Απεργία στις συγκοινωνίες τη Δευτέρα

Τα προβλήματα στις συγκοινωνίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται...

Πωλείται η πρώην κατοικία της ελληνικής βασιλικής οικογένειας στο Λονδίνο

Προς πώληση έναντι του αστρονομικού ποσού των 39,5 εκατομμυρίων...

Στη Λαμία τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Δευτέρα 27 Μαρτίου, θα...

Συντάξεις – Επιδόματα: Εβδομάδα πληρωμών για τους δικαιούχους – Οι ημερομηνίες

Την καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Απριλίου,...