Μάικ Πομπέο: Ομιλητής στο Archon International Conference of Religious Freedom

Ομιλητής στο «4ο Archon International Conference of Religious Freedom» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 26-29 Μαίου 2024 θα είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Το Συνέδριο, που τελεί υπό την καθοδήγηση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, θα εστιάσει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και τη θρησκευτική ελευθερία. Σε αυτό θα συναντηθούν για πρώτη φορά Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Αμερική, τα μέλη της Αδελφότητας Παναγίας Παμμακαρίστου στην Ελλάδα, καθώς και Άρχοντες από τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία.

«Οι Άρχοντες αποτελούν επί μακρόν προπύργιο στην υπεράσπιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των πιστών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. «Καθώς αντιμετωπίζουμε ένα αυξανόμενο κύμα θρησκευτικών διώξεων και συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, είμαι υπερήφανος που συνεχίζω να συνεισφέρω στο σημαντικό έργο των Αρχόντων».

«Ο Υπουργός Πομπέο έθεσε μέτωπο και επίκεντρο τη θρησκευτική ελευθερία κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εξωτερικών», δήλωσε ο Εθνικός Διοικητής του Τάγματος των Αρχόντων στην Αμερική Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης. «Είναι τιμή μας που έχουμε έναν τόσο διακεκριμένο ομιλητή στο «4th Archon International Conference on Religious Freedom».

Οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελούν μια αφοσιωμένη ομάδα ηγετικών προσωπικοτήτων, που εργάζεται αδιάκοπα για την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους και τη διασφάλιση του μέλλοντος του Οικουμενικού Πατριαρχείου – του ιστορικού πνευματικού κέντρου των 300+ εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών του κόσμου.

Ποιος είναι ο Μάικ Πομπέο

Ο Μάικλ Πομπέο υπηρέτησε ως 70ος Yπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και εξελέγη για τέσσερις θητείες στο Κογκρέσο, εκπροσωπώντας την Τέταρτη Περιφέρεια του Κάνσας. Αποφοίτησε πρώτος στην τάξη του από τη Στρατιωτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών στο West Point το 1986 και έλαβε το διδακτορικό του από τη Νομική Σχολή του Harvard. Επί του παρόντος υπηρετεί ως Ανώτερος Σύμβουλος για Παγκόσμιες Υποθέσεις στο Αμερικανικό Κέντρο Δικαίου και Δικαιοσύνης και είναι Μέλος του Ινστιτούτου Hudson.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

ΣΥΡΙΖΑ: Ευρωψηφοδέλτιο 60.000 ψήφων – Οι αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου

Οι Ευρωεκλογές αποτελούν μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και...

«Η Μέση Ανατολή στο κατώφλι του χάους», λένε αναλυτές

Το Ιράν έβαλε σε εφαρμογή την απειλή αντιποίνων κατά...

ΑΕΚ – Άρης 2-0: Υπόθεση πέντε λεπτών

Εύκολη λεία αποδείχθηκε ο Άρης για την ΑΕΚ που...

«Είναι σαφές ότι το Ισραήλ θα απαντήσει» διαμηνύεται από το Πολεμικό Συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η συνεδρίαση του πολεμικού...