Λονδίνο-Αθήνα με το ποδήλατο για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

Μία ακόμη πρωτοβουλία με στόχο την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ποδηλάτες αποφάσισαν να διανύσουν την απόσταση από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, δηλαδή περίπου 3.000 χιλιόμετρα, στηρίζοντας το οικουμενικό πλέον αίτημα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα

Ανάμεσα στους ποδηλάτες είναι οι Βασίλης Κόρδας, Βασιλική Βούτσαλη, Γιάννης Ευθυμίου, Σταύρος Σίμος, Φώτης Παπαγεωργίου, οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο εδώ και 11 μέρες, από τις 14 Αυγούστου.

Η ιδέα, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  ξεκίνησε από ένα αστείο, όταν ο Βασίλης Κόρδας, ο οποίος πηγαινοέρχεται με το αεροπλάνο στο Λονδίνο, σκέφτηκε γιατί όχι αυτή η απόσταση να διανυθεί και με το ποδήλατο και μάλιστα για έναν σημαντικό σκοπό.

H προσπάθεια των ποδηλατών θα ολοκληρωθεί στις 28 Αυγούστου, με τον τερματισμό στην Ακρόπολη. Στο πλάι τους, εκτός από την ελληνική σημαία, θα φέρουν με δυναμικό τρόπο και το σύνθημα «Bring Them Back», για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αιχμές Ερντογάν κατά Δύσης: Αναμένουμε συγκεκριμένα βήματα από συμμάχους

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι...

Οι κρίσιμοι τεχνολογικοί τομείς για την οικονομική ασφάλεια της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα τέσσερις κρίσιμους τεχνολογικούς τομείς...