Λίβανος – Τρεις νεκροί σε βίαια επεισόδια λόγω έλλειψης καυσίμων

Ο Λίβανος αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη σε καύσιμα, ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Δευτέρα 9 Αυγούστου σε δυο χωριστά επεισόδια. Οι ταραχές συνέβησαν σε πρατήρια στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφεραν δυο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας και μετέδωσε το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Η ασιατική χώρα βιώνει μήνες τώρα ελλείψεις καυσίμων και σχηματίζονται μεγάλες ουρές αναμονής στα πρατήρια, όπου οι αψιμαχίες και τα βίαια επεισόδια –σε κάποιες περιπτώσεις, φθάνουν ακόμα και στη χρήση πυροβόλων όπλων– πολλαπλασιάζονται.

«Σημειώθηκε διένεξη χθες Δευτέρα (09/08/21) ανάμεσα σε δυο άτομα όσον αφορά τη σειρά προτεραιότητας για τον εφοδιασμό τους με καύσιμα καθώς περίμεναν στην ουρά σε πρατήριο στην κοινότητα Μπαχούν», στο βόρειο τμήμα της χώρας, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας.

Οι δυο άνδρες ήρθαν στα χέρια· κατόπιν ο ένας τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε δυο φορές τον άλλο, που υπέκυψε στα τραύματά του. Ακόμη ένα πρόσωπο τραυματίστηκε, σύμφωνα με το ANI.

Το πρακτορείο αναφέρθηκε σε ακόμη ένα παρόμοιο επεισόδιο, στην κοινότητα Μπεντάουι, επίσης στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Λίβανος: Η κρίση στα καύσιμα χειροτερεύει

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, είχε σημειωθεί «πριν από μερικές ημέρες» διένεξη «ανάμεσα σε έναν νεαρό, συνοδευόμενο από ενόπλους, που απαίτησε να γεμίσει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου του με καύσιμα, κι άλλα δύο πρόσωπα».

Ο νεαρός και οι ένοπλοι συνοδοί του καταδίωκαν επί τέσσερις ημέρες τα δύο πρόσωπα που τους εναντιώθηκαν, ως την Μπεντάουι, όπου τους δολοφόνησαν χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο άνδρας που έριξε τις περισσότερες σφαίρες παραδόθηκε κατόπιν στην αστυνομία.

Με τη χώρα τους να έχει βυθιστεί στη χειρότερη οικονομική κρίση της ιστορίας της, οι Λιβανέζοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις, ιδίως καυσίμων, που χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων για να μπορούν να λειτουργούν ιδιωτικές γεννήτριες ρεύματος.

Πηγή: Twitter

Η ηλεκτροδότηση διακόπτεται πλέον ως και 22 ώρες το 24ωρο και όσοι διαθέτουν ιδιωτικές γεννήτριες, οι οποίες συνήθως λειτουργούν με ρελέ, είναι αναγκασμένοι να προμηθεύουν με δελτίο τους πελάτες τους, εξαιτίας της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της μείωσης των κρατικών επιδοτήσεων.

Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης προκαλούν τρομακτικά προβλήματα στην εμπορική δραστηριότητα, στα νοσοκομεία, σε δημόσιες υπηρεσίες.

Ανώτεροι δημόσιοι λειτουργοί αποδίδουν την τρέχουσα κρίση ως προς τον εφοδιασμό με καύσιμα στο ότι έμποροι κάνουν στοκ μεγάλων ποσοτήτων, στην αύξηση των πωλήσεων στη μαύρη αγορά, καθώς και στο λαθρεμπόριο προς τη γειτονική εμπόλεμη Συρία.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος του Λιβάνου έχει υποχωρήσει κατά 90% και πλέον τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα