Leopard: Η Πολωνία υπέβαλε στη Γερμανία επίσημο αίτημα για την επανεξαγωγή τους στο Κίεβο

Η Γερμανία έλαβε επίσημο αίτημα από την Πολωνία για την επανεξαγωγή αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπαλζάκ.

«Η Γερμανία έχει ήδη λάβει το αίτημά μας να δεχθεί τη μεταφορά αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Μπαλζάκ στο Twitter, ενώ απηύθυνε έκκληση στο Βερολίνο να ενταχθεί «στον συνασπισμό των χωρών που στηρίζουν την Ουκρανία με Leopard 2».

«Πρόκειται για έναν κοινό μας στόχο, διότι διακυβεύεται η ασφάλεια όλης της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Πολωνός υπουργός.

Η Βαρσοβία έχει επισημάνει ότι βρίσκεται σε συζήτηση με περίπου 15 χώρες για το θέμα αυτό.

Η Ουκρανία ζητεί εδώ και καιρό βαρέα άρματα μάχης προκειμένου να καταφέρει να σπάσει τις γραμμές των ρωσικών δυνάμεων και να ανακαταλάβει περιοχές που έχει χάσει. Η Γερμανία, η έγκριση της οποίας απαιτείται για την επανεξαγωγή των Leopard 2, διστάζει να συμφωνήσει στην παράδοση αυτών των αρμάτων μάχης στο Κίεβο, φοβούμενη ότι η Μόσχα θα κλιμακώσει τη σύγκρουση.

Απόφαση του καγκελαρίου

«Στο τέλος της ημέρας την απόφαση φυσικά θα λάβει η καγκελαρία, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης», σχολίασε σήμερα ο γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας στη διάρκεια αμυντικής διάσκεψης που οργάνωσε στο Βερολίνο η εφημερίδα Handelsblatt.

«Η άποψη της υπουργού μου για το θέμα είναι γνωστή, πιστεύω», πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στη Γερμανίδα υπουργό Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία δήλωσε την Κυριακή ότι το Βερολίνο δεν θα εμποδίσει τις χώρες που επιθυμούν να προσφέρουν Leopard 2 στο Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Σολτς: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Deutsche Bank»

Σε διαβεβαίωση πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας σχετικά...

Μακρόν: «Δεν υποχωρούμε στη βία»

Απόλυτη ήταν η καταδίκη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν...

Με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συμβουλίου συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά, συνάντησε το...

Κατακόρυφη πτώση για τη μετοχή της Deutsche Bank – Άλμα για τα CDS

Κατακόρυφη πτώση καταγράφει η μετοχή της Deutsche Bank, την...

Μητσοτάκης: «Το νερό ήταν είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό»

Κατηγορηματικά διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους σε δηλώσεις που έκανε στο...