Λευκός Οίκος: Υπενθυμίζει στις εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης το «ηθικό» τους καθήκον

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις υπενθύμισε σήμερα στους προέδρους μεγάλων εταιριών τεχνητής νοημοσύνης, που προσκλήθηκαν στον Λευκό Οίκο, ότι έχουν «ηθικό» καθήκον να προστατέψουν την κοινωνία από ενδεχόμενους κινδύνους που τυχόν προκύψουν από αυτήν την τεχνολογία μείζονος σημασίας.

«Όπως έχω ενημερώσει τους επικεφαλής των εταιριών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αμερικανικής καινοτομίας στην τεχνητή νοημοσύνη, ο ιδιωτικός τομέας έχει ηθικό καθήκον να εγγυηθεί την ασφάλεια των προϊόντων του», δήλωσε η Χάρις, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, η οποία συνάντησε στον Λευκό Οίκο τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιριών Google, Microsoft, OpenAl και Anthropic, δήλωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη «δυνατότητα να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων και να αντιμετωπίσει μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κοινωνίας».

«Αλλά ταυτόχρονα», προειδοποίησε η Δημοκρατική αντιπρόεδρος, «η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους κινδύνους για την ασφάλεια, να περιορίσει τα δικαιώματα του πολίτη και την ιδιωτική ζωή και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη και την πίστη των πολιτών στη δημοκρατία», δήλωσε.

Η αντιπρόεδρος ανέφερε ότι η ίδια και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πέρασε για λίγο από τη συνάντηση αυτή, υποστηρίζουν την υιοθέτηση «πιθανών νέων κανονισμών» και «μιας νέας νομοθεσίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Market pass: Ολοκληρώνονται σήμερα 2/10 οι πληρωμές

Ξεκίνησε την Παρασκευή 29/9 και ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα 2/10...

«Παγώνει» το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών η κυβέρνηση – Οι τέσσερις λόγοι

Το (πολυσυζητημένο) θέμα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών,...