Κυβέρνηση για Έβρο: Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας στον Έβρο για την αποτροπή εισόδου μεταναστών στη χώρα. Ειδικότερα, έχουν εντοπιστεί νέες ομάδες μεταναστών με αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, έντονες είναι οι πιέσεις στον Έβρο τις τελευταίες ώρες με τη βοήθεια τούρκων από την στρατοχωροφυλακή προκειμένου να περάσουν σε ελληνικό έδαφος μετανάστες, οι οποίοι φέρουν μαζί τους και παιδιά.

Πρόκειται για περίπου 70-80 μετανάστες χωρίς χαρτιά οι οποίοι έφτασαν στην περιοχή Μαράσια και σύμφωνα με αρμόδιες αρχές βρίσκονται στην τουρκική πλευρά με αποτέλεσμα οι ελληνικές δυνάμεις να μην μπορούν να επιχειρήσουν.

Μάλιστα και στη Νέα Βύσσα, επίσης σε τουρκικό έδαφος εντοπίστηκαν επιπλέον 25 μετανάστες παιδιά. Ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές απο ΜΚΟ η οποία έδωσε τις συντεταγμένες, ωστόσο δεν μπορούν ούτε σε αυτή την περίπτωση να επιχειρήσουν, παρακολουθώντας από κοντά πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία.

Τι αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά, σχετικά με τις εξελίξεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«Προσπαθούν για κοινό βηματισμό χωρίς να θίξουν τις σοβαρές διαφορές»

«Μετά την εύκολη νίκη στις πρόσφατες εκλογές, ο Ερντογάν...

Τσάι και συμπάθεια στο «Τουρκικό Σπίτι»

«Κατσάδα» Τριντό στη Βουλή του Καναδά: «Απαράδεκτο» να...

Ολοι οι άνθρωποι της προέδρου και ο «άγνωστος Χ»

«Κατσάδα» Τριντό στη Βουλή του Καναδά: «Απαράδεκτο» να...

Ουκρανία: Κατέφθασαν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams

Τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης  Abrams έχουν φθάσει στην...

…στο παιχνίδι των σκιών

Βορίδης για Κασσελάκη: Είναι το τέλος της Αριστεράς...