Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζητά ο Γάλλος ΥΠΕΞ

«Τελευταία, έχει αλλάξει το ύφος του Τούρκου προέδρου απέναντί μας», δήλωσε ο Ζαν Υβ Λεντριάν σήμερα το πρωί.  «Πολύ τακτικά κάνει δηλώσεις βίας και μίσους εναντίον μας, που είναι απαράδεκτες. Σε αυτήν την προοπτική δεν είναι μόνο η Γαλλία που μπαίνει στο στόχαστρο, αλλά και η Ευρώπη, καθ΄ότι  υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη επί του θέματος.

Υπάρχουν μέσα πίεσης πρόσθεσε, υπάρχει μια ατζέντα πιθανών κυρώσεων που θα εξετασθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου», υπογράμμισε χωρίς να αναφερθεί πιο διεξοδικά, καλώντας την Τουρκία να συνετισθεί.

Η φωτιά φούντωσε εκ νέου ανάμεσα στις δυο χώρες, αφού με εντολή του Εμανουέλ Μακρόν επισημοποιήθηκε χθες η διάλυση της ακραίας εθνικιστικής τουρκικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, που πρόσκειται στον Ερντογάν. Λόγος είναι η προώθηση μιας ιδεολογίας διακρίσεων και πράξεων βίας και μίσους, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν. Επεισόδια κατά των Αρμενίων σημειώθηκαν ήδη σε Λυόν και Ντιζόν.

Στη Γαλλία υπάρχουν πολλοί πυρήνες της οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι, στην περιοχή της Αρντές έχουν μάλιστα πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης για νέους. Αντιδρώντας, η Τουρκία μίλησε για πρόκληση και προειδοποίησε ότι θα ανταποκριθεί με τον ισχυρότερο τρόπο, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τουρκία – Κλιμακώνει τις πιέσεις για νησιά χωρίς στρατό

Έτος αναφορών στην Ιστορία, αλλά και στα ανθρώπινα δικαιώματα...

Μπρούνο Λε Μερ – Ο κανόνας του δημόσιου χρέους είναι ξεπερασμένος

 Σήμερα και αύριο είναι προγραμματισμένα τα πρώτα Εurogroup και...

FT – Η Κίνα και η Ρωσία δοκιμάζουν τα όρια ισχύος της ΕΕ

Είναι οι Ευρωπαίοι καταδικασμένοι να περάσουν τον 21ο αιώνα...

Αμος Χοκστιν – «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για τον EastMed»

«Το ζήτημα των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο δεν δημιουργήθηκε...