Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς γνώρισε τον «σταρ» Πίνατ

Τον Απρίλιο του 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκτησε έναν νέο τετράποδο φίλο, που μέχρι και σήμερα τον ακολουθεί παντού. O Πίνατ υιοθετήθηκε από το καταφύγιο της Φιλοζωικής Ένωσης Ηλιούπολης και μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν ένοικος στο Μέγαρο Μαξίμου, ένας σταρ, όπως τον χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, όταν ο Ιωάννης Σαρμάς ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έφυγε από το Μαξίμου, έφυγε και ο Πίνατ, με το νέο του σπίτι να είναι πλέον στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς και να μετατρέπεται σε κομματόσκυλο, όπως τον αποκάλεσε ο πρωθυπουργός σε βίντεο στο TikTok.

Χθες (31/5) ο πρωθυπουργός θυμήθηκε πώς γνώρισε τον τετράποδο φίλο του, με αφορμή την επίσκεψή του στο καταφύγιο ζώων «Takis Shelter» στην Κρήτη. Στο βίντεο που ανέβασε στο TikTok διευκρίνισε ότι δεν διάλεξε εκείνος τον Πίνατ, αλλά το αντίστροφο. Με αφορμή το «σταριλίκι» του αγαπημένου του σκύλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε και τις πολιτικές της κυβέρνησης στην ευζωία των ζώων.

«Σήμερα επισκέφθηκα τον φίλο μου τον Τάκη, πρέπει να είναι το μεγαλύτερο και το καλύτερα οργανωμένο καταφύγιο ζώων στην Ελλάδα. Θυμήθηκα και την επίσκεψη στην φιλοζωική στην Ηλιούπολη, όταν γνώρισα τον Πίνατ. Όταν με διάλεξε ο Πίνατ. Έχει γίνει σγταρ, αλλά μέσα από το σταριλίκι μάς επιτρέπει να αναδείξουμε και πτυχές της πολιτικής μας που αφορούν την ευζωία των ζώων» είπε.

«Έχουμε μετατρέψει και την κακοποίηση των ζώων σε κακούργημα, πέραν του υποχρεωτικού τσιπαρίσματος πια, του υποχρεωτικού ελέγχου DNA για τα ζώα έτσι ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε ένα αδέσποτο ζώο από πού προήλθε. Είναι μια καινοτόμος πολιτική την οποία δεν την έχει εφαρμόσει κανένα άλλο κράτος, είμαστε στην πρώτη γραμμή» λέει στο βίντεο, που κλείνει με το μήνυμα «Ο Πίνατ εγκρίνει!».

@kyriakosmitsotakis_ Adopt don’t shop 🐶🐾🐱 #TakisShelter #KyriakosMitsotakis #ekloges2023 ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τσάι και συμπάθεια στο «Τουρκικό Σπίτι»

«Κατσάδα» Τριντό στη Βουλή του Καναδά: «Απαράδεκτο» να...

Ολοι οι άνθρωποι της προέδρου και ο «άγνωστος Χ»

«Κατσάδα» Τριντό στη Βουλή του Καναδά: «Απαράδεκτο» να...

Ουκρανία: Κατέφθασαν τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams

Τα αμερικανικής κατασκευής άρματα μάχης  Abrams έχουν φθάσει στην...

…στο παιχνίδι των σκιών

Βορίδης για Κασσελάκη: Είναι το τέλος της Αριστεράς...