Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί αλλά απαντά με αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις»

Στην Ενεργειακή Κρίση αναφέρθηκε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πράγα όπου συντελείται η Ευρωπαϊκή Σύνοδος με στόχο οι 27 χώρες μέλη της Ε.Ε.  να καταλήξουν στο ποιοι είναι οι ενδεδειγμένοι τρόποι και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Όπως είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για μία παρέμβαση ώστε να μειωθεί το κόστος του φυσικού αερίου στην Ευρώπη προκειμένου τα κράτη να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης η πρόταση της Ελλάδας εξαρχής ήταν υπέρ μίας συντονισμένης ευρωπαϊκής ενέργειας και εκτίμησε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε λίγες εβδομάδες στις Βρυξέλλες.

Σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις ο έλληνας πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα: «Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί αλλά απαντά με αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω χθες στους ηγέτες της ΕΕ όσα είπα στον ΟΗΕ. Δεν είναι δυνατόν να εγκαλείται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα από την Τουρκία. Ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία οι ηγέτεςτης ΕΕ να αντιληφθούν ποιος είναι αυτός που προκαλεί και υψώνει τους τόνους. Κλείνουμε όλα τα παράθυρα σε κάθε πρόκληση, κρατάμε ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου», σημείωσε.

Αναφορικά με τα ναυάγια στη Λέσβο και στα Κύθηρα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι όλοι διαπίστωσαν ότι «οι ελληνικές αρχές έσπευσαν να διασώσουν τους ανθρώπους που ξεκίνησαν χωρίς καν σωσίβια από την Τουρκία» ενώ κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει την εργαλειοποίηση των μεταναστών. Κατήγγειλε τα κυκλώματα των διακινητών και ανέφερε ότι η Τουρκία μπορεί να περιορίσει αυτά τα κυκλώματα όπως το έχει πράξει στο παρελθόν. «Η Ελλάδα θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει τα τελευταία χρόνια. Να προστατεύει τα σύνορά της και παράλληλα να βοηθά όσους ανθρώπους κινδυνεύουν».

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Σε ανοικτή εκδήλωση στο Σεράφειο το όνομα της κοινοβουλευτικής ομάδας των 11

Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων στη διάρκεια ανοικτής εκδήλωσης...

Ενημέρωση της ΠτΔ από τον Γ. Γεραπετρίτη για την επίσκεψη Ερντογάν

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της...

Ιδού η Ρόδος, ιδού και «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»

Ρόδος και τουρισμός. Δύο λέξεις σχεδόν συνυφασμένες μεταξύ τους....