Κύπρος : Υπουργικό Συμβούλιο για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Υποχρεωτικό το rapid test

Για τις 09:30 έχει οριστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επί τάπητος τίθεται η επαναλειτουργία των Γυμνασίων με φυσική παρουσία των μαθητών παγκύπρια, από την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, καθώς και η επιστροφή των μαθητών των Δημοτικών σχολείων στην πόλη της Λεμεσού, η οποία παρουσίαζε και το μεγαλύτερο ιικό φορτίου κοροναϊού τις τελευταίες εβδομάδες.

Η κυπριακή κυβέρνηση επανεξετάζει τον τρόπο επανέναρξης λειτουργίας γυμναστηρίων και φροντιστηρίων, καθώς και τη δυνατότητα αποστολής και τρίτου sms, πέραν των δύο που ισχύουν μέχρι σήμερα, αλλά μόνο για τα σαββατοκύριακα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας Κύπρου καλεί τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου όπως μεριμνήσουν, ώστε τα παιδιά να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου είτε δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες ή σε εγκεκριμένο ιδιωτικό κλινικό εργαστήριο, με δικά τους έξοδα.

Στο πλαίσιο της πρότασης αυτής, τα σημεία δειγματοληψίας παγκύπρια είναι ενισχυμένα τις μέρες αυτές και δίνεται προτεραιότητα στους μαθητές/μαθήτριες, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται γρηγορότερα. Παράλληλα, προς διευκόλυνση των μαθητών/μαθητριών, θα τοποθετηθούν μονάδες δειγματοληψίας και σε απομακρυσμένες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι και το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των Γυμνασίων θα πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση πριν την επιστροφή τους στα σχολεία. Η δειγματοληψία για τα ανήλικα άτομα θα γίνεται ρινικά. Aπό τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, το πρόγραμμα ελέγχου με κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα επεκταθεί και στα Γυμνάσια για την εξέταση των μαθητών/τριών και του προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση.

Oι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οπαδική βία: Ωρα αποφάσεων – Τι εξετάζεται στο τραπέζι του Μαξίμου

Σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου η διυπουργική σύσκεψη, για...

Καλάθι του Άι Βασίλη: Κατατέθηκε η τροπολογία για το 2023 – Τι θα περιλαμβάνει

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με...