Κυκλώνας Άιντα – Τα παράνομα διαμερίσματα της Νέας Υόρκης έγιναν υγροί τάφοι

Η φονική επέλαση του κυκλώνα Άιντα από τη Νέα Υόρκη ανέδειξε ένα χρόνιο πρόβλημα της αμερικανικής μεγαλούπολης: τα κτίρια που έχουν μετατραπεί παράνομα σε διαμερίσματα.

Ανάλυση του τμήματος υποδομών της πόλης, μετά τις πλημμύρες, έδειξε ότι πέντε στις έξι δομές ήταν παράνομες, αποτελώντας μάλιστα τον υγρό τάφο των 10 από τα 13 θύματα της πόλης.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένα δίχρονο παιδάκι, που βρέθηκε νεκρό μαζί με τους επίσης νεκρούς γονείς του μέσα στο αυτοσχέδιο σπίτι τους.

«Γνωρίζουμε ότι τα υπόγεια διαμερίσματα δημιουργούν ένα ολόκληρο φάσμα από ειδικές προκλήσεις», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο. «Θα μιλήσουμε με τους ανθρώπους που ζουν σε υπόγεια διαμερίσματα, μέσα από μηνύματα και ενημερώσεις, για το πόσο ευάλωτοι είναι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα βροχής».

Σύμφωνα με το CNN, η μετατροπή ενός και μόνο δωματίου σε διαμέρισμα, χωρίς να τηρούνται οι οικιστικοί κανόνες ασφαλείας, είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο στη Νέα Υόρκη. Συνήθως, τα διαμερίσματα αυτά έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά: δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου, επαρκές φως ή εξαερισμός.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, ως επί το πλείστον, τα μισθώνουν οικογένειες μεταναστών και φτωχοί άνθρωποι, που δεν μπορούν να συντηρήσουν ακριβότερα σπίτια.

Πάντως, δεν υπάρχει ακριβής αριθμός για τα πόσα παράνομα διαμερίσματα υπάρχουν στην πόλη.

Μόνο το 2021, το τμήμα υποδομών της πόλης έχει λάβει πάνω από 8.000 παράπονα για ύποπτες μετατροπές κτιρίων. Το 2020, είχε λάβει 11.000.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οταν ο Γεωργιάδης πήρε τη θέση του Κουτσούμπα

Ασυνήθιστα γεγονότα σημειώθηκαν χθες στη Βουλή ανάμεσα στη ΝΔ...

Πρόστιμο 230.000 ευρώ στην BIC γιατί έσπασε το πλαφόν στο κέρδος

Πρόστιμο 230.150 ευρώ επιβλήθηκε, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης,...

Σύνοδος MED9: Στη Βαλέτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Συνάντηση με Μακρόν

Το μεταναστευτικό -με έμφαση στην φύλαξη των συνόρων και...

ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές επιδομάτων ύψους 181,4 εκατ. ευρώ την Παρασκευή (29/9)

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 2.500 μετανάστες νεκροί ή αγνοούμενοι...

Περού: Έκλεισαν προσωρινά αξιοθέατα στο Μάτσου Πίτσου

Έκλεισαν για τους τουρίστες ορισμένα αξιοθέατα της αρχαίας ακρόπολης...