Κουτσούμπας για Τουρκία: Ανησυχούμε περισσότερο μετά τη Σύνοδο της Πράγας

Ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποτιμώντας τα αποτελέσματα της Συνόδου της Πράγας και σχολίασε εμμέσως τις δηλώσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα, λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στους διάφορους λεονταρισμους αλλά ούτε και στα λόγια εφησυχασμού».

Καμία εμπιστοσύνη στους «συμμάχους»

«Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη σε όλους όσους η ελληνική κυβέρνηση βαφτίζει συμμάχους και «εγγυητές της ειρήνης και της σταθερότητας» στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι οι ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, ανέφερε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Λάρυμνα, όπου παραβρέθηκε στη συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη δήλωσή του τόνισε: «Ανησυχούμε περισσότερο μετά τη Σύνοδο της Πράγας. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη σε όλους όσους η ελληνική κυβέρνηση βαφτίζει συμμάχους και εγγυητές της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή όπως είναι η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ.

Παζαρεύουν για τα δικά τους συμφέροντα με την Τουρκία

»Όλοι αυτοί για τα δικά τους συμφέροντα παζαρεύουν με την τούρκικη κυβέρνηση και ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τους λαούς της περιοχής για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Και βεβαίως ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στους διάφορους ψευτολεονταρισμούς αλλά ούτε και στα λόγια εφησυχασμού, που δεν δημιουργούν προϋποθέσεις για την υπεράσπιση των πραγματικών συμφερόντων του ελληνικού λαού, των γειτονικών λαών και βεβαίως των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Οι λαοί θέλουν να ζήσουν ειρηνικά, φιλικά, με ευημερία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Γαλλία: Απορρίφθηκε η πρώτη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση καταψήφισε σήμερα το βράδυ οριακά την...

Ανδρέας Πάτσης: Δίωξη σε βάρος του για δύο αδικήματα

Υπόλογος για δύο ποινικά αδικήματα είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής...