Κουτσούμπας – Εγκληματικές οι κυβερνητικές ευθύνες για τις φωτιές – Στην Εύβοια ο κόσμος είναι μόνος και αβοήθητος

Εγκληματικές χαρακτήρισε τις ευθύνες της κυβέρνησης με αιχμή την ως τώρα διαχείριση της πύρινης λαίλαπας στην Εύβοια, ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ανυπολόγιστη η καταστροφή – Σοβαρά ερωτηματικά

Για ακόμα μια φορά ο γραμματέας του ΚΚΕ που χτες βρέθηκε στην Εύβοια, κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να αξιοποιήσει με σωστό σχεδιασμό όλα τα διαθέσιμα μέσα την πυρκαγιά της Εύβοιας.

Ο κόσμος έχει αφεθεί αβοήθητος να παλεύει μόνος του στην Εύβοια, επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι «γεννιούνται πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τις προτεραιότητες του κρατικού σχεδιασμού όταν για άλλες ήσσονος σημασίας πυρκαγιές όπως πχ στο Σούνιο κινητοποιούνται πολλαπλάσιες δυνάμεις».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την ανυπολόγιστη καταστροφή σε όλες τις περιοχές, που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

»Ειδικά στην Εύβοια ο κόσμος έχει αφεθεί αβοήθητος να παλεύει μόνος, τα εναέρια και επίγεια μέσα είναι ανεπαρκέστατα και γεννιούνται πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τις προτεραιότητες του κρατικού σχεδιασμού, όταν για άλλες ήσσονος σημασίας πυρκαγιές, όπως παραδείγματος χάριν στο Σούνιο, κινητοποιούνται πολλαπλάσιες δυνάμεις.

»Η κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να αξιοποιήσει με σωστό σχεδιασμό όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά στην Εύβοια, που εξακολουθεί να καταστρέφει μια τεράστια περιοχή.

Τα ίδια ακούμε μετά από παρόμοιες καταστροφές

Στο μεταξύ το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων ανέφερε:

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη είναι ακριβώς οι ίδιες που ακούμε από όλους τους κυβερνώντες εδώ και δεκαετίες, μετά από παρόμοιες καταστροφές. Δεσμεύσεις για δήθεν αποκατάσταση, έργα και υποδομές, που μένουν στα λόγια, και το μόνο που συνεχίζεται είναι η ίδια πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, των ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό, της απουσίας ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας.

Τίποτα από όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχαστεί την επόμενη μέρα. Όμως όλα αυτά είναι στο χέρι του λαού να τα διεκδικήσει, για να τα επιβάλλει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Οι πολίτες ψήφισαν Mega την Κυριακή των εκλογών

Στον εκλογικό μαραθώνιο της περασμένης Κυριακής το Mega ήταν...

«Η Αριστερά πρέπει να ξαναβρεί τη γοητεία της»

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής επιφύλαξε πολλαπλές εκπλήξεις: σαρωτική...

Το ζοφώδες και ασέληνο μέλλον της Τουρκίας

Το αποτέλεσμα των επικείμενων επαναληπτικών εκλογών στην Τουρκία θα...

«Τα ποσοστά Ερντογάν ήταν αποτέλεσμα νοθείας»

Gen Z: Γιατί δυσκολεύει τους εργοδότες Η Gen...

Τα μικρά βήματα γιατη μεγάλη επιστροφή

Gen Z: Γιατί δυσκολεύει τους εργοδότες Η Gen...