Κωστής Χατζηδάκης: Το ΤΕΚΑ είναι μια μεταρρύθμιση που αξίζει στους νέους

«Οι ατομικοί κουμπαράδες για τους νέους στις επικουρικές συντάξεις είναι μια ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση. Είναι ένα άνοιγμα του κράτους προς τους νέους, ιδιαίτερα τους νέους εργαζομένους», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στην παρουσίαση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Σήμερα πια, 50 χιλιάδες νέοι έχουν ήδη ενταχθεί στο νέο σύστημα. Και αν και, μέχρι το τέλος του χρόνου, υπολογίζουμε ότι θα έχουν ενταχθεί περίπου 80 χιλιάδες, πολύ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα συμβεί από 1η Ιανουαρίου του 2023, οπότε θα ξεκινήσουν να εντάσσονται εθελοντικά και οι υπόλοιποι νέοι έως 35 ετών», ανέφερε ο υπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι το ΤΕΚΑ είναι «μια μεταρρύθμιση που σε κάθε περίπτωση αξίζει στους νέους, οι οποίοι αισθάνονται ότι το πολιτικό σύστημα δεν δίνει την απαραίτητη προσοχή στις ανησυχίες τους».

«Οι νέοι θα αγκαλιάσουν το νέο σύστημα»

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι «οι νέες και οι νέοι θα αγκαλιάσουν το καινούργιο σύστημα» διότι, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, «τους βάζει σε προτεραιότητα».

Η «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τους Νέους» είναι ένα «σύγχρονο ευρωπαϊκό και αποδοτικό σύστημα, που δεν περιορίζει μόνο το ρίσκο, βάζοντας τα αυγά μας σε περισσότερα καλάθια – το αναδιανεμητικό σύστημα για τις κύριες συντάξεις, το κεφαλαιοποιητικό σύστημα για τις επικουρικές – δεν είναι μόνο ένα σύστημα που αυξάνει την αποταμίευση και τις επενδύσεις και τελικά θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας, είναι κυρίως ένα σύστημα το οποίο στηρίζει την οικονομική ελευθερία», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.

Και τόνισε ότι διευρύνονται τα δικαιώματα επιλογής των νέων ανθρώπων, ενώ μέσω του νέου συστήματος εξασφαλίζεται γι’ αυτούς ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως υπενθύμισε ο κ. Χατζηδάκης, «οι ατομικοί κουμπαράδες για τους νέους ήταν μία προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, μια θέση που είχαμε διατυπώσει ήδη από το προγραμματικό μας συνέδριο του 2017».

Η μεταρρύθμιση είναι «ουσιαστικά η μετάβαση από το αναδιανεμητικό στο κεφαλιοποιητικό σύστημα ως προς τις επικουρικές συντάξεις όλων όσοι εντάσσονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας ή για όσους το επιλέξουν από 01.01.23, υπό την προϋπόθεση ότι είναι μέχρι 35 ετών», εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Κάτω από το 3,7% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Σε χαμηλά επίπεδα διατηρούνται οι αποδόσεις των Ελληνικών ομολόγων...