Κορωνοϊός – Σουηδία : Μαζικές παραιτήσεις υγειονομικών λόγω «κόπωσης»

Αντιμέτωπη με πρωτοφανείς ελλείψεις στα νοσοκομεία βρίσκεται η Σουηδία, καθώς σημειώνονται παραιτήσεις υγειονομικών, οι οποίοι επικαλούνται ένα μεγάλο και επίπονο χρονικό διάστημα, όπου ασχολούνται με τη φροντίδα ασθενών με Covid- 19 και επομένως έχουν κουραστεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Σουηδία, η οποία έχει αποφύγει το lockdown από από την έναρξη της πανδημίας, στρέφεται για βοήθεια σε άλλες σκανδιναβικές χώρες. Το Σάββατο, η γειτονική Φινλανδία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να βοηθήσει ελευθερώνοντας χώρο για σουηδούς ασθενείς με ΜΕΘ.

«Αυτό το γεγονός είναι τρομακτικό» δηλώνει η πρόεδρος της Σουηδικής Ένωσης Επαγγελματιών Υγείας, Sineva Ribeiro.

«Ακόμη και πριν από το ξέσπασμα του πρώτου κύματος της πανδημίας τον Μάρτιο, υπήρχε έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, κυρίως νοσηλευτών ΜΕΘ» υποστηρίζει η Ribeiro.

Πιέζονται προηγμένα συστήματα Υγείας

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων, οι εξελίξεις δείχνουν ότι ακόμη και προηγμένες χώρες όσον αφορά το σύστημα Υγείας, πιέζονται να ανταπεξέλθουν στην πανδημία Covid-19. Αυτή την εβδομάδα, οι εντατικές μονάδες της Στοκχόλμης έφτασαν το 99% πληρότητα, γεγονός που σήμανε συναγερμό στη χώρα και κίνησε ενέργειες όπως αναζήτηση περαιτέρω βοήθειας.

Ωστόσο, ακόμη και να αυξηθούν τα κρεβάτια των ΜΕΘ, η μεγαλύτερη ανησυχία αυτή τη στιγμή, είναι εάν η Σουηδία διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να παράσχει την αναμενόμενη φροντίδα στους πιο ευάλωτους ασθενείς της χώρας. Η Ribeiro σημειώνει ότι τον περασμένο Μάιο, μέλη της Σουηδικής Ένωσης Επαγγελματιών Υγείας, προειδοποίησαν για μια «μη βιώσιμη» κατάσταση.

Σήμερα, υπογραμμίζει η ίδια, τα δεδομένα είναι χειρότερα από την άνοιξη, καθώς με ακόμη λιγότερο προσωπικό, δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα κρεβάτια ΜΕΘ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Αποχώρησε και ο Μάκης Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που...

ΗΠΑ: Zητούν από το Ισραήλ να εισέλθουν περισσότερα καύσιμα στη Γάζα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ να επιτρέψει...

Νέα Αριστερά: Το όνομα, το λογότυπο και η παρουσίαση στο Σεράφειο

Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα το όνομα αλλά και το...