Κορωνοϊός : Μέχρι το καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων, συνιστά η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε την Τρίτη στις χώρες-μέλη να εμβολιάσουν κατά της Covid-19 τουλάχιστον επτά στους δέκα ενήλικες μέχρι το καλοκαίρι.

Η Επιτροπή ωστόσο δεν διευκρίνισε αν η παραγωγή των εγκεκριμένων εμβολίων επαρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επισημαίνει το Reuters. Εναπόκειται εξάλλου στις χώρες-μέλη να σχεδιάζουν τα εμβολιαστικά προγράμματα και να αποφασίζουν ποιες θα είναι οι ομάδες πρώτης προτεραιότητας.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Επιτροπής θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι 200 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, κάτι που πιθανότατα θα απαιτήσει 400 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Ακόμα, η Κομισιόν συστήνει τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 80% των ενηλίκων άνω των 80 ετών, καθώς και το 80% του υγειονομικού προσωπικού, μέχρι τον Μάρτιο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνάψει συμφωνίες για 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων και υποψηφίων εμβολίων, μέχρι στιγμής όμως μόνο δύο έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στην Ένωση.

Παρά τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, η ΕΕ ελπίζει ότι θα έχει λάβει μέχρι τα τέλη του έτους 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNtech, αρκετές για τον εμβολιασμό 300 εκατ. ανθρώπων.

Ακόμα, η Επιτροπή ζητά από τις χώρες μέλη να εντείνουν τα προγράμματα γενετικής αλληλούχησης προκειμένου να ανιχνεύονται νέα στελέχη του ιού. Το ποσοστό των θετικών δειγμάτων που αλληλουχίζονται συνιστάται να αυξηθεί στο 5%, από λιγότερο από 1% σήμερα.

Τέλος, η Κομισιόν ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να έχει αποφασιστεί μια κοινή στρατηγική σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που διευκολύνουν τις μετακινήσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Ζελένσκι: Αν οι Ρώσοι επιτεθούν στην Ουκρανία θα καταλάβουν το Χάρκοβο

Η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να καταλάβει τη βιομηχανική...

Ιρλανδία: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Η Ιρλανδία θα άρει αύριο σχεδόν όλους του περιορισμούς...

Μεταναστευτικό: Κοινή Δήλωση 16 κρατών-μελών της ΕΕ για την ανάγκη προστασίας των συνόρων

Την ανάγκη κατασκευής υποδομών και χρήσης τεχνολογικών εργαλείων για...

Ουκρανία: Το γεωπολιτικό παιχνίδι μεταξύ Δύσης και Ρωσίας

Από το «ψυχροπολεμικό» κλίμα, όλα δείχνουν ότι έχουμε ήδη...

ΗΠΑ: Συνέλαβαν άνδρα που είχε απειλήσει να σκοτώσει εκλογικούς αξιωματούχους

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός άνδρα,...