Κορωνοϊός : Εκτίναξη των κρουσμάτων κατά 242% στη Μ. Βρετανία [πίνακας]

Πρωτοφανή αύξηση κατά 242% παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Μ. Βρετανία το τελευταίο επταήμερο σε σχέση με αυτά στις αρχές Δεκεμβρίου που η πανδημία παρουσίαζε σχετική ύφεση έπειτα από μια σειρά περιοριστικών μέτρων. Κι αυτό βεβαίως λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του ιού αλλά και της μεγάλης εορταστικής κινητικότητας στη συγκεκριμένη χώρα.

Επιπλέον, αύξηση 21% των νέων διαγνώσεων παρουσιάζεται στην Ισπανία και 18% στη Γαλλία σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου που είχε καταγραφεί πιο ήπια επιδημιολογική εικόνα ύστερα από μεγάλης διάρκειας καραντίνα. Με την Ελλάδα και την Ιταλία να μην έχουν ακόμη έξαρση νέων κρουσμάτων και σχετικά πιο ελέγξιμη, προς το παρόν κατάσταση.

To τρίτο κύμα

«Το Βήμα» παρουσιάζει τα δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας σε χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου φαίνεται να εκδηλώνεται το επονομαζόμενο «τρίτο κύμα» του κορωνοιού. Στη Μ. Βρετανία καταγράφηκαν το τελευταίο επταήμερο 366.434 κρούσματα, με μέσο όρο 52.347 νέες μολύνσεις ανά 24ωρο, που σημαίνει υπερδιπλασιασμός από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Οι θάνατοι την τελευταία εβδομάδα ήταν 4.272 όμως υπολογίζεται ότι σε 15-20 ημέρες, οπότε θα αποτυπώνεται η τρομακτική αυξηση των νέων μολύνσεων, μπορεί να υπερβεί δυστυχώς, τις 10.000 εβδομαδιαίως (δηλαδή μπορεί και άνω των 1.500 κάθε 24ωρο). Σε μία νέα κατάσταση τρόμου που ελπίζεται ότι θα αποφευχθεί εν μέρει λόγω των εμβολιασμών.

Εκφράζονται φόβοι ότι τις επόμενες εβδομάδες ενδέχεται να υπάρχει νέα ταχεία εξάπλωση της νόσου -αντίστοιχη αυτής της Μ. Βρετανίας – και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στη χώρα μας σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου υπάρχει μείωση των κρουσμάτων κατά 57% και των θανάτων κατά 48% σε σχεση με τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

SZ: Η Τουρκία επιδιώκει την εύνοια των αυταρχικών ηγετών παρά το ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ

Ως «πολιτική του εκκρεμούς» χαρακτηρίζει την πολιτική του Ερντογάν»...

Ιράν: Δέκα νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι – Συνελήφθη ο δράστης

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν Αφγανό, ο οποίος ήταν...

Siemens: Η Ρωσία δεν έχει δικαιολογίες να μην δέχεται την τουρμπίνα

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία τεχνικής φύσης για τη Ρωσία...

Wall Street: Μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα

H νευρικότητα διαδέχτηκε την αρχική θετική διάθεση, με τους...

Τσελίκ: Παρακολουθούμε στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Στο ραντάρ της Τουρκίας βρίσκεται το σύνολο των πολιτικών...