Κορωνοϊός : Αυτή είναι η πρώτη περιοχή που ποινικοποιεί την άρνηση εμβολιασμού

Όσο περνά ο καιρός και διαπιστώνουμε ότι ο κορωνοϊός επιμένει σε παγκόσμιο επίπεδο, καθίσταται αντιληπτή (στους περισσότερους τουλάχιστον…) η σημασία του εμβολιασμού προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτόν τον εφιάλτη.

Ωστόσο, μια περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα κατά της Covid-19 και κυρίως εναντίον όσων επιμένουν σε συνωμοσιολογικές ιδεοληψίες τους θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του κοινωνικού συνόλου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση της περιφέρειας της Γαλικίας, στα βορειοδυτικά της Ισπανίας, ανακοίνωσε πως προτίθεται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό για τους 2,7 εκατ. κατοίκους της, απειλώντας, μάλιστα, με σοβαρά πρόστιμα όσους αδικαιολόγητα αρνούνται να εμβολιαστούν.

Το πρόστιμο, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Local» μπορεί να είναι από 1.000 έως και 60.000 ευρώ. Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση, που όπως ήταν αναμενόμενο έχει προκαλέσει και αντιδράσεις, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της περιφέρειας Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχόο και υπόκειται σε έγκριση.

Για την ακρίβεια, η αδικαιολόγητη άρνηση κάποιου να κάνει το εμβόλιο θα αποτελεί πταίσμα και θα επιβάλλεται χρηματική ποινή ύψους 1.000 έως 3.000 ευρώ,, παρόλα αυτά στην πε΄ριπτωση που η άρνηση του πολίτη «ενδέχεται να ενέχει κίνδυνο ή πρόκληση σοβαρή βλάβη στην υγεία του πληθυσμού», θα θεωρείται, ωστόσο, σοβαρό αδίκημα και η ποινή θα κυμαίνεται από 3.000 έως 60.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Δώδεκα παιδιά νεκρά από «μυστηριώδη ασθένεια» στην Ακτή Ελεφαντοστού

Δώδεκα παιδιά πέθαναν από μια μυστηριώδη ασθένεια τους δύο...

«Μάξιμος Σαράφης»: Η πρώτη δήλωση μετά τη σύλληψή του

Γραπτή δήλωση μετά τη σύλληψή του εξέδωσε ο προστατευόμενος...

Αίγυπτος: Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τέσσερις τάφους των φαραώ και μια μούμια

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα την ανακάλυψη τεσσάρων τάφων των...