Κορωνοϊός – Άδεια για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών ζητά η Pfizer στην Βραζιλία

Η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Pfizer υπέβαλε χθες Παρασκευή αίτηση στο βραζιλιάνικο ανάλογο του εθνικού οργανισμού φαρμάκων, την ANVISA, προκειμένου να εγκριθεί η αξιοποίηση του εμβολίου της κατά της COVID-19 στα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών, ανακοίνωσε η ανεξάρτητη αρχή στην Μπραζίλια.

Η ANVISA «έλαβε το αίτημα της Pfizer να συμπεριληφθεί η ηλικιακή κατηγορία 5 ως 11 ετών στις ενδείξεις του εμβολίου της Comirnaty», διευκρινίζεται σε δελτίο Τύπου της αρχής.

Στο αίτημα διευκρινίζεται πως η δόση του εμβολίου «θα αναπροσαρμοστεί» και θα είναι «μικρότερη από εκείνη που αξιοποιείται για τα πρόσωπα 12 ετών και άνω», ενώ θα διανέμεται σε διαφορετικά φιαλίδια.

Από την πλευρά της, η Πφάιζερ ανέφερε σε σημείωμά της πως με βάση την «προκαταρκτική ανάλυσή της», το σχήμα «δύο δόσεων 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου» έχει αποδειχθεί «ασφαλές και ικανό να δημιουργήσει αυξημένο επίπεδο αντισωμάτων» σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ο βραζιλιάνικος ρυθμιστικός φορέας έχει τώρα 30 ημέρες στη διάθεσή του για να εξετάσει το αίτημα. Η αξιοποίηση του εμβολίου αυτού στην ηλικιακή κατηγορία μεταξύ 5 και 11 ετών έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ από την 2η Νοεμβρίου.

Το αίτημα της Πφάιζερ κατατέθηκε αφού η ANVISA αποκάλυψε πρόσφατα πως δέχονται απειλές κατά της ζωής τους αρκετά στελέχη της σε περίπτωση έγκρισης εμβολίων κατά της COVID-19 για τα παιδιά 5-11 ετών.

Η βραζιλιάνικη αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει αρχίσει να διενεργεί έρευνα.

Η χορήγηση του εμβολίου της Πφάιζερ στους εφήβους 12-15 ετών εγκρίθηκε την 11η Ιουνίου. Είχε εγκριθεί τον Φεβρουάριο η χορήγησή του στους πολίτες άνω των 16.

Με σχεδόν 610.500 θανάτους, η Βραζιλία των 213 εκατομμυρίων κατοίκων είναι η χώρα που καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, καθώς πλέον το ποσοστό των Βραζιλιάνων που έχουν εμβολιαστεί ξεπέρασε το 58%, ο μέσος όρος των θανάτων εξαιτίας επιπλοκών της νόσου που διαπιστώνονται σε ημερήσια βάση έχει υποχωρήσει αισθητά από τους σχεδόν 3.000 που καταγράφονταν όταν η πανδημία έφθανε στην κορύφωση, τον Απρίλιο.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

«Ήταν θέμα χρόνου» η καταστροφή στην Τουρκία

Μιλώντας στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού DER SPIEGEL...