Κορονοϊός: 181 άνθρωποι μολύνθηκαν με κορονοϊό σε ιατρικό συνέδριο

Μπορεί το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού να αντιμετωπίζεται πλέον με πολλή χαλαρότητα, ο ιός όμως συνεχίζει να υπάρχει και να υπενθυμίζει την παρουσία του με οποιονδήποτε τρόπο.

Αυτό έγινε και στο ιατρικό συνέδριο των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που έγινε τον Απρίλιο για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια δια ζώσης και 181 άνθρωποι κόλλησαν κορονοϊό. Το συνέδριο έγινε σε ξενοδοχείο της Ατλάντα και προσέλκυσε 1.800 συμμετέχοντες. Οι εκδηλώσεις ήταν πολλές, όπως και οι άνθρωποι σε αυτές και το 70% δήλωσε, σε έρευνα που έκαναν τα CDC, ότι δεν φορούσαν μάσκα.

Το ξέσπασμα του κορονοιού στο συγκεκριμένο συνέδριο υπογραμμίζει την επιμονή ενός εξελισσόμενου και εξαιρετικά μολυσματικού ιού αναφέρει η Washington Post. Μέσα στον Ιούνιο έχει προγραμματιστεί άλλο ένα συνέδριο των CDC για την παγκόσμια υγεία, όπου αναμένεται να παρευρεθούν 300-400 άτομα. Οι διοργανωτές ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας και να έχουν μαζί τους rapid test.

Εξαπλώνεται στις κατάλληλες συνθήκες

«Αυτό το ξέσπασμα καταδεικνύει δραματικά ότι αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, αυτός ο ιός μπορεί πραγματικά να εξαπλωθεί σε πολλούς ανθρώπους» δήλωσε ο William Schaffner, γιατρός λοιμωδών νοσημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Vanderbilt. Ένας από τους συναδέλφους του συμμετείχε στο συνέδριο των CDC τον Απρίλιο, και παρόλο που νόσησε ελαφριά το αίσθημα δυσφορίας συνεχιζόταν για μέρες, δήλωσε ο Schaffner.

Οι νοσηλείες και οι θάνατοι από τον ιό Covid-19 έχουν μειωθεί δραματικά λόγω της ανοσίας που παρέχεται από τα εμβόλια και τις προηγούμενες λοιμώξεις, έχουν πει οι ειδικοί της δημόσιας υγείας. Η λήξη της έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας στις 11 Μαΐου σήμαινε επίσης ότι τα κρούσματα και τα θετικά αποτελέσματα των εξετάσεων σταμάτησαν να αναφέρονται στα CDC.

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Tesla: Μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον εργαζομένων σε εργοστάσιό της

Μια αμερικανική υπηρεσία ατομικών δικαιωμάτων μήνυσε την εταρεία Tesla...