«Κόκκινη κάρτα» Σταϊκούρα σε τράπεζες και funds για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

«Κόκκινη κάρτα» έδειξε σε τράπεζες και funds ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ζητώντας να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ταχύτερη υλοποίηση των ρυθμίσεων των οφειλετών.

«Δεδομένων και των νέων προκλήσεων που αναδύονται για όλους μας, όλοι οι χρηματοδοτικοί φορείς οφείλουν να ευθυγραμμιστούν με την πολιτεία, για την αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους», δήλωσε ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων παρουσία εκπροσώπων της Τράπεζας της Ελλάδος και των εταιρειών διαχείρισης.

Όπως είπε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου «μέχρι σήμερα, παρά την πρόοδο, οι χρηματοδοτικοί φορείς υστερούν, σημαντικά» και όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα του εξωδικαστικού μηχανισμού υπογράμμισε ότι «δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ούτε οι τράπεζες ούτε οι διαχειριστές απαιτήσεων, με ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις».

«Προσδοκούμε και πιέζουμε, τράπεζες και εταιρίες διαχείρισης, να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την ταχεία υλοποίηση ρυθμίσεων», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «έχουν ευθύνη γι’ αυτό, πρωτίστως απέναντι στην ελληνική κοινωνία, γιατί η επιτυχία υλοποίησης του νέου νόμου θα λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας».

Επίσης, διέψευσε τα περί νομοθετικής ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς «κόκκινων» δανειοληπτών που θα έδινε τη δυνατότητα στα funds να προβαίνουν σε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης και σε πλειστηριασμούς. «Διαβάζω, από χθες, αναφορές σχετικά με ένα ζήτημα που έχει προκύψει με τον Άρειο Πάγο. Αναφορές με τίτλους όπως: “Η κυβέρνηση παίρνει πίσω την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς”, “υπαναχωρεί η Κυβέρνηση στην τροπολογία” “υπαναχωρεί το υπουργείο Οικονομικών από την αρχική του πρόθεση να επιλύσει το θέμα νομοθετικά”».

Και συνέχισε: «Ξεκάθαρες απαντήσεις: πρώτον, για να πάρει πίσω η κυβέρνηση μία τροπολογία, αυτή θα πρέπει να έχει κατατεθεί και τέτοια τροπολογία ουδέποτε κατατέθηκε και δεύτερον, πράγματι προτάθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών, από εκπροσώπους χρηματοδοτικών φορέων, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας». Όμως όπως ξεκαθάρισε «η οδός αυτή δεν γίνεται αποδεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...