Κοινωνικός τουρισμός: Κράσαρε η πλατφόρμα – Η νέα προθεσμία

Μετ’ εμποδίων – λόγω προβλημάτων σύνδεσης με την ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος – γίνεται η υποβολή των αιτήσεων, για την ένταξη στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, των παρόχων τουριστικών καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Το πρόβλημα είναι εις γνώσην της διοίκησης του ΟΑΕΔ, που χειρίζεται τη σχετική πλατφόρμα και για το λόγο αυτό δόθηκε – ήδη – παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ειδικά για τους κατόχους καταλυμάτων και τους εκπροσώπους ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Η νέα προθεσμία λήγει την Πέμπτη, 24 Ιουνίου και ώρα 23:59, ενώ οι αιτήσεις – αρχικώς – ξεκίνησαν να υποβάλλονται στις 14 Ιουνίου με την πρώτη προθεσμία να λήγει στις 17 Ιουνίου.

Μεγάλη ανταπόκριση

Η μεγάλη ανταπόκριση του προγράμματος τόσο από δικαιούχους επιταγών κοινωνικού τουρισμού, όσο και από παρόχους καταλυμάτων, δημιούργησε δυσλειτουργίες στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι συνολικά υποβλήθηκαν 353.540 αιτήσεις δικαιούχων για 648.369 επιταγές, ενώ έως τώρα έχουν υποβληθεί 1.689 αιτήσεις συμμετοχής τουριστικών και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Η παράταση της προθεσμίας αφορά μόνο τους παρόχους καταλυμάτων και τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, ενώ για τους δικαιούχους επιταγών η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά ενισχύεται κατά 20% η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «περίοδο αιχμής» των διακοπών.

Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές συνολικού προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ. Το πρόγραμμα διαρκεί από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 για διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Πηγή: tovima.gr

Τελευταία νέα

Τελικά στο Μάτι δεν έφταιγε κανείς…

Στις 23 Ιουλίου ήμουν στο σπίτι μου στο Μάτι,...

OHE: Απάνθρωπη η εντολή για εκκένωση της Ράφα

Οι εντολές του Ισραήλ για μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων από...

Γερμανία: Ο Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη στην ηγεσία του CDU με 89%

O αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς επανεξελέγη...

Τους Παξούς επισκέφθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Τους Παξους επισκέφθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασελάκης συνοδευόμενος από τον...

Ράφα: Αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση

Κρίσιμες είναι οι ώρες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας...