Τα ελληνικά νησιά διακρίνονται στα καλύτερα της Ευρώπης σύμφωνα με τις προτιμήσεις ταξιδιωτών

Τα ελληνικά νησιά διακρίνονται στα καλύτερα της Ευρώπης σύμφωνα με τις προτιμήσεις ταξιδιωτών

Επτά νησιά της Ελλάδας κατατάσσονται στα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης σύμφωνα με τα βραβεία 2024 Readers’ Choice Awards, που στηρίζονται στις προτιμήσεις του ταξιδιωτικού κοινού παγκοσμίως και των αναγνωστών του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller. Η Πάρος καταλαμβάνει την 3η θέση, ακολουθούμενη από την Κρήτη στην 4η, τη Σκιάθο στην 5η, τη Ρόδο στην 7η, τη Ζάκυνθο στην 12η, την Κέρκυρα στην 17η και τη Σαντορίνη στην 18η θέση.

Αυτή η αναγνώριση τονίζει τη δημοτικότητα των ελληνικών νησιών στη διεθνή τουριστική αγορά, καθώς οι αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρουν μαγεύουν τους επισκέπτες. Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στα ελληνικά νησιά παρουσίασαν ανοδική τάση σε σύγκριση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, στην Κρήτη οι αφίξεις ανήλθαν σε 3,9 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 6,3%. Στα Δωδεκάνησα, οι αφίξεις έφτασαν τα 3,3 εκατ. με αύξηση 10,6%. Στα Ιόνια Νησιά κατεγράφη αύξηση 5,2% με 2,9 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις. Αντίθετα, στις Κυκλάδες, οι αφίξεις ανήλθαν σε 1,0 εκατ., με μείωση -1,0% σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: naftemporiki.gr