Σύλληψη 37χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα

Σύλληψη 37χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα αφορώσα πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε κατά ενός 37χρονου από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο συγκεκριμένος εντοπίστηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, όπου χρήστες μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών βρέθηκαν να αγοράζουν και να μοιράζονται υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την αξιοποίηση στοιχείων από ξένες Αρχές. Μόλις συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που ακολούθησε, εξακριβώθηκε η διεύθυνση κατοικίας του 37χρονου.

Μετά, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων ενός κινητού τηλεφώνου, σκληρού δίσκου και κάρτας μνήμης. Κατά την εξέταση των κατασχεθέντων ψηφιακών πειστηρίων, βρέθηκαν πολλαπλά αρχεία (βίντεο) που σχετίζονται με σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του 37χρονου στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα σταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ανώνυμα ή επώνυμα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την καταγγελία παράνομων πράξεων στο τηλέφωνο 11188 ή μέσω email, κοινωνικών δικτύων και της εφαρμογής CYBERΚΙD.

Πηγή: naftemporiki.gr