Στα χέρια της Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση εφοριακών και λογιστή στην Κέρκυρα

Στα χέρια της Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση εφοριακών και λογιστή στην Κέρκυρα

Πέντε άτομα συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στην Κέρκυρα, κατηγορούμενοι για εκβιασμούς επιχειρηματιών. Οι συλληφθέντες περιλαμβάνουν τέσσερις εφοριακούς από τη ΔΟΥ Κέρκυρας και έναν λογιστή, οι οποίοι εμπλέκονται σε περιστατικά εκβιασμού, δωροδοκίας και χρηματισμού.

Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να ενήργησε από τα τέλη Μαΐου 2024, με τουλάχιστον 8 περιπτώσεις εκβιασμού, εγείροντας απαιτήσεις που ανέρχονται συνολικά σε 183.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν διαπιστώσει ότι οι κατηγορούμενοι έλαβαν τουλάχιστον 38.000 ευρώ ως αποτέλεσμα των παράνομων ενεργειών τους.

Η αποκάλυψη της οργάνωσης ήρθε μετά από καταγγελία κατά δύο υπαλλήλων της Εφορίας, οι οποίοι ζήτησαν 60.000 ευρώ από επιχειρηματία για να μην διεξάγουν έλεγχο. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν σε παραλείψεις και άλλες διαδικασίες που αντίκεινται στα καθήκοντά τους, επιδιώκοντας χρηματικά ποσά για να διεκπεραιώνουν φορολογικές υποθέσεις.

Κατά τη διάρκεια έρευνας στις κατοικίες και σε οχήματα των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά, όπως 42.480 ευρώ και 1.770 δολάρια, κινητά τηλέφωνα, ατζέντες και φορολογικά έγγραφα. Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία και έλαβαν προθεσμία για απολογία, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος και εκβίαση.

Ο λογιστής της οργάνωσης φέρεται να είχε καθοριστικό ρόλο ως ενδιάμεσος, μεταφέροντας χρηματικά ποσά από τους επιχειρηματίες στους εφοριακούς, εξασφαλίζοντας έτσι προνομιακή μεταχείριση για τους πελάτες του από την Δ.Ο.Υ. Πηγή: naftemporiki.gr