Περιστατικό ελεύθερης πτώσης ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Περιστατικό ελεύθερης πτώσης ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ένα ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βίωσε ελεύθερη πτώση, με το περιστατικό να σημειώνεται γύρω στις 9 το βράδυ της Δευτέρας. Ευτυχώς, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί. Το ασανσέρ υπέστη μεγάλη ζημιά, προκαλώντας δυνατό θόρυβο και εκλύοντας καπνούς.

Μια φοιτήτρια της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ, η Κωνσταντίνα, περιέγραψε τη σκηνή λέγοντας: «Το ασανσέρ ξεκίνησε από πάνω, κάποιος το κάλεσε να κατέβει και σταμάτησε στον τρίτο με τέταρτο και το άλλο στον δεύτερο. Από αυτό που έπεσε, είδαμε κομμάτια πεσμένα στο ισόγειο». Οι φοιτητές αντέδρασαν οργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση των φοιτητικών εστιών.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, ανέφερε ότι η ανάδοχος εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των ανελκυστήρων κλήθηκε άμεσα. Παράλληλα, ενημερώθηκε το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), που είναι νόμιμα υπεύθυνο για τη συντήρηση όλων των ανελκυστήρων των εστιών. Η σύνταξη τεχνικής έκθεσης για τη διερεύνηση του περιστατικού αναμένεται.

Ο πρύτανης επισημαίνει επίσης ότι οι αρμοδιότητες συντήρησης των υποδομών ανήκουν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Επιπλέον, τονίζεται πως η ενίσχυση της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών των φοιτητικών εστιών αποτελεί διαχρονικό αίτημα και προτεραιότητα της παρούσας Πρυτανικής Αρχής.

Πηγή: naftemporiki.gr