Κρυφή κοκαΐνη σε δέμα φορτιστή ηλεκτρικού οχήματος και οι συλλήψεις στη Ραφήνα

Κρυφή κοκαΐνη σε δέμα φορτιστή ηλεκτρικού οχήματος και οι συλλήψεις στη Ραφήνα

Σε συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.), προχώρησαν σε ελεγχόμενη παράδοση ύποπτου δέματος. Το δέμα, το οποίο είχε αποσταλεί από τη Μπογκοτά της Κολομβίας στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», περιείχε φορτιστή μπαταρίας ηλεκτρικού οχήματος στον οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένη κοκαΐνη σε μορφή πλάκας, συνολικού βάρους 920 γραμμαρίων.

Η επιτυχία της επιχείρησης ήρθε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και οδηγίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο ατόμων: ενός 51χρονου Έλληνα και ενός 45χρονου Ιρανού, ο οποίος δεν είχε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας διενήργησαν έρευνα στον τόπο διαμονής του 51χρονου, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία φορητή συσκευή (tablet). Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τρεις κινητές συσκευές τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Η αξία της κατασχεθείσας κοκαΐνης εκτιμάται σε 69.000€. Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.
Πηγή: naftemporiki.gr