Κρίσιμη Κατάσταση Με Πυρκαγιά Στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Κρίσιμη Κατάσταση Με Πυρκαγιά Στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας συνεχίζεται για τέσσερις ημέρες. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης εργάζονται ακούραστα, αν και, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, με μόνο διάσπαρτες εστίες σε δύσβατες περιοχές. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 40.000 στρέμματα έχουν καταστραφεί από τη φωτιά, με την Πυροσβεστική να ενισχύει τις δυνάμεις επίγειας κατάσβεσης, οι οποίες έχουν φτάσει τους 570 πυροσβέστες και διαθέτουν 28 ομάδες δασοκομάντων και 160 οχήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις από αέρος για την καταπολέμηση της φωτιάς. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές, ομάδες Πολιτικής Προστασίας, υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, καθώς και δυνάμεις της δασικής υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM) για να ζητήσει εναέρια βοήθεια με τρία αεροσκάφη τύπου CL-415, δύο από την Ιταλία και ένα από την Κροατία.

Δυστυχώς, η πυρκαγιά είχε σοβαρές συνέπειες, με τον θάνατο δύο ανδρών. Για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι και λόγω των έκτακτων συνθηκών, όλα τα σχολεία στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα.

Πηγή: naftemporiki.gr