Φωτιά σε αποθήκες ηλιόσπορου στη Β ΒΙΠΕ Βόλου υπό έλεγχο αλλά με μεγάλες ζημιές

Φωτιά σε αποθήκες ηλιόσπορου στη Β ΒΙΠΕ Βόλου υπό έλεγχο αλλά με μεγάλες ζημιές

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στις αποθήκες με τον ηλιόσπορο στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά από μια δύσκολη νύχτα, συνεχίζουν να παραμένουν σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να ελέγξουν πλήρως την κατάσταση. Η πυρκαγιά σημειώθηκε για άγνωστη αιτία και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη για να προστατεύσουν τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα από περιοχές όπως ο Βόλος, η Λάρισα και τα Τρίκαλα. Επιπλέον, υπήρξε συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και των Δήμων. Στο σημείο παρευρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Άννα – Μαρία Παπαδημητρίου, ενώ υπήρχε επίσης ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί παρέμβαση.

Η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί στον μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος γειτνίαζε με σιλό άλλων προϊόντων της βιομηχανίας, τη στιγμή που οι πυροσβέστες ρίχνουν νερό από κανόνια για την περιοριστική της δράση. Οι αποθήκες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, και σύμφωνα με εκτιμήσεις, από τις πέντε αποθήκες, μόνο η μία σώθηκε. Εκτιμάται ότι η πλήρης κατάσβεση της φωτιάς θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, καθώς ο ηλιόσπορος σε γειτονικές αποθήκες εξακολουθεί να καίγεται.

Πηγή: naftemporiki.gr