Φωτιά πλησίον της τροχιάς στον Μετρό χωρίς ζημιές στους συρμούς

Φωτιά πλησίον της τροχιάς στον Μετρό χωρίς ζημιές στους συρμούς

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΣΤΑΣΥ σχετικά με περιστατικό που αφορούσε φωτιά κοντά στη Γραμμή 1 του Μετρό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «η φωτιά δεν εκδηλώθηκε σε συρμό. Ο συρμός μετακινήθηκε από το σημείο, χωρίς αμφιβολία ορατές ζημιές, και θα ελεγχθεί περαιτέρω στην επισκευαστική βάση της ΣΤΑ.ΣΥ.».

Συγκεκριμένα, το εν λόγω περιστατικό συνέβη σε ένα ακινητοποιημένο συρμό μεταξύ των σταθμών Νεραντζιώτισσα και Ειρήνη, ο οποίος ανέμενε την πράσινη ένδειξη για να εκκινήσει. Όταν οι επιβάτες παρατήρησαν καπνό κοντά στο δίκτυο, τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας. Αμέσως, ο οδηγός διασφάλισε την ασφάλεια των επιβατών, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διακόπτοντας τη ρευματοδότηση της Γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου. Έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον κοντινότερο σταθμό.

Σημειώνεται ότι και άλλος συρμός που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση ακινητοποιήθηκε λόγω της διακοπής ρευματοδότησης, και οι επιβάτες του εκκενώθηκαν επίσης. Η Πυροσβεστική διενεργεί έρευνα για να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια της φωτιάς. Πηγή: naftemporiki.gr