Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα με εννέα συλλήψεις για κλοπές

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα με εννέα συλλήψεις για κλοπές

Στην Πάτρα, η Ασφάλεια προχώρησε στη σύλληψη εννέα ατόμων, επιβεβαιώνοντας την εξάρθρωση μιας εγκληματικής ομάδας που είχε αναπτύξει δραστηριότητα κλοπών. Οι συλληφθέντες περιλαμβάνουν επτά γυναίκες και δύο άνδρες, πέντε από τους οποίους είναι ανήλικοι. Για τους συλληφθέντες έχει σχηματισθεί δικογραφία σχετικά με την ίδρυση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και για κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα κλοπές.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οι έρευνες που διεξήχθησαν σε συνεργασία με το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών αποκάλυψαν ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει 93 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών. Τα κλοπιμαία υπολογίζεται ότι έχουν συνολική αξία περίπου 280.000 ευρώ και περιλαμβάνουν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Η δράση της εγκληματικής ομάδας ήταν οργανωμένη. Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, έφευγαν από τους καταυλισμούς τους τις πρωινές ώρες και, χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων, μετέβαιναν σε γειτονικές περιοχές για να διαπράξουν κλοπές, κυρίως σε μονοκατοικίες. Εισέρχονταν στα σπίτια είτε με αναρρίχηση είτε μέσω ανοιχτών παραθύρων, και σε ορισμένες περιπτώσεις παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις εξωτερικές πόρτες.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα τριών ατόμων που αναζητούνται, ενώ σε βάρος των γονέων των ανηλίκων έχει σχηματισθεί δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, με τις έρευνες να συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Πηγή: naftemporiki.gr