Επιτυχής Επιχείρηση Επαναπατρισμού Ελλήνων και Κύπριων Πολιτών από τον Λίβανο

Επιτυχής Επιχείρηση Επαναπατρισμού Ελλήνων και Κύπριων Πολιτών από τον Λίβανο

Με ικανοποίηση ολοκληρώθηκε η αποστολή μεταφοράς Ελλήνων και Κύπριων πολιτών από τον Λίβανο, με το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας να προσγειώνεται το απόγευμα στην Ελευσίνα. Στο αεροπλάνο επιβιβάστηκαν 60 άτομα, εκ των οποίων 38 ήταν Κύπριοι πολίτες και 22 Έλληνες. Οι Κύπριοι επέστρεψαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης X, αμέσως μόλις το C-130 εισήλθε στο FIR Λευκωσίας. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, επισημαίνοντας τη σημασία της αποστολής που ανέλαβε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ασφαλή μεταφορά των συμπολιτών μας από το αεροδρόμιο της Βηρυτού. Αυτή η επιχείρηση αποδεικνύει την ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να εκτελούν τέτοιες αποστολές και να προστατεύουν τους πολίτες.

Η ενημέρωση για την επιχείρηση απεγκλωβισμού έγινε σε πραγματικό χρόνο από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη. Πηγή: naftemporiki.gr