Επεισόδια και Προσαγωγές στην Εκδήλωση Βραδιά του Ερευνητή στο Πολυτεχνείο

Επεισόδια και Προσαγωγές στην Εκδήλωση Βραδιά του Ερευνητή στο Πολυτεχνείο

Προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου, έπειτα από επεισόδια που εκδηλώθηκαν κατά την εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή». Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εξέφρασε την καταδίκη του για την αστυνομική βία και τις συλλήψεις που σημειώθηκαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, προσπάθησε να παρέμβει στην εκδήλωση ώστε να αναδείξει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της έρευνας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αφού αρχικά βρήκαν κλειστές πόρτες, τελικά κατάφεραν να εισέλθουν στον χώρο και να επικοινωνήσουν τα αιτήματά τους στους διοργανωτές και τις πρυτανικές αρχές. Όταν άρχισαν να μιλούν, δυνάμεις της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στο γεμάτο κτήριο, όπου βρίσκονταν ερευνητές, φοιτητές και μαθητές, και γρονθοκόπησαν μέλη του σωματείου, ενώ συνελήφθη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου τους.

Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της δήλωσε: «Σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, διεξάγεται η προγραμματισμένη εκδήλωση “Βραδιά του ερευνητή” στο κτίριο Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με ελεύθερη είσοδο για διδάσκοντες και σπουδαστές. Για τη διασφάλιση της εκδήλωσης, ελήφθησαν μέτρα ασφάλειας περιμετρικά του κτιρίου. Μετά την έναρξη της εκδήλωσης, κάποιοι εισήλθαν και επιτέθηκαν φραστικά και με αντικείμενα στους προσκεκλημένους, γεγονός που οδήγησε σε παρέμβαση της αστυνομίας». Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία σημείωσε ότι έχουν γίνει 22 προσαγωγές και ότι η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διεξάγει προανάκριση.

Πηγή: naftemporiki.gr