Επείγουσα Κατάσταση Πυρκαγιών στην Ηλεία με Τραυματισμούς Πυροσβεστών και Κίνδυνο για Κατοικίες

Επείγουσα Κατάσταση Πυρκαγιών στην Ηλεία με Τραυματισμούς Πυροσβεστών και Κίνδυνο για Κατοικίες

Μάχη με τις πύρινες φλόγες διεξάγεται συνεχώς από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ηλεία, όπου έχει καταγραφεί σοβαρός τραυματισμός ενός πυροσβέστη. Στο τελευταίο 24ωρο, 37 αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλη τη χώρα, με τις 31 εξ αυτών να αντιμετωπίζονται άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Ωστόσο, έξι πυρκαγιές εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς κατά την επιχείρηση κατάσβεσης μεταξύ Μπουμπούνα και Χάβαρι. Αποστέλλεται ελικόπτερο για να τον μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ συνάδελφοί του και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ φτάνουν στην περιοχή.

Επιπλέον, έχει αναφερθεί ότι από το πρωί της ίδιας ημέρας έχουν εκδηλωθεί 9 νέες πυρκαγιές στην περιοχή της Ηλείας. Για τον λόγο αυτό, η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) έχει σπεύσει στην περιοχή. Ήδη, ανακριτικά γραφεία και κλιμάκια της ΔΑΕΕ ερευνούν τα αίτια της εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Πολύ σοβαρή είναι η κατάσταση της φωτιάς στην περιοχή Γεράκι, όπου οι δυνατοί άνεμοι δυσκολεύουν την προσπάθεια κατάσβεσης. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, επισήμανε ότι οι φλόγες κατευθύνονται προς κατοικημένες περιοχές, με τον κίνδυνο να απειληθούν σπίτια να είναι πραγματικός.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, δύο αγροικίες έχουν ήδη καταστραφεί στην περιοχή Μπουμπούνα, ενώ η φωτιά συνεχίζει να πλησιάζει κοντά σε κατοικίες στην περιοχή Μπουμπούνα Κρυονερίου Ήλιδας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την ασφάλεια όλων.

Πηγή: naftemporiki.gr