Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ

Τρεις από τους πέντε ανθρώπους που συνελήφθησαν για το επεισόδιο στην Παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας φοιτητών για την πτώση ασανσέρ στις Γ’ Φοιτητικές Εστίες Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να εμποδιστεί η αποχώρηση του πρύτανη του Ιδρύματος, Χαράλαμπος Φείδας, από εκδήλωση που διεξαγόταν εκεί.

Δύο από τους συλληφθέντες, μια 26χρονη και ένας 20χρονος, αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα. Αντίθετα, οι άλλοι τρεις, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών, παραμένουν υπό κράτηση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία περιλαμβάνει διάφορα αδικήματα, όπως η παράνομη κατακράτηση, η παράνομη βία, η διατάραξη κοινής ειρήνης, η φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η απόπειρα σωματικής βλάβης και η απείθεια. Οι τελευταίες κατηγορίες σχετίζονται με ρίψεις αντικειμένων κατά αστυνομικών που κλήθηκαν να παρέμβουν, καθώς και με την άρνηση των συλληφθέντων να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση.

Στο μεταξύ, συλλογικότητες έχουν καλέσει για ακόμη μία φορά σε διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, εν όψει της διαδικασίας μεταγωγής των συλληφθέντων. Πηγή: naftemporiki.gr