Δωρεάν Διαδικτυακά Μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Oracle Ελλάς

Δωρεάν Διαδικτυακά Μαθήματα Ψηφιακών Δεξιοτήτων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Oracle Ελλάς

Από σήμερα, πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα κατάρτισης σε προχωρημένες ψηφιακές δεξιότητες, χάρη στη συνεργασία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την Oracle Ελλάς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαιδευτική πλατφόρμα μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, επιλέγοντας τα μαθήματα που επιθυμούν από το Oracle University.

Η πλατφόρμα προσφέρει 16 θεματικές ενότητες με συνολική διάρκεια πάνω από 400 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης (on demand). Οι εκπαιδευτικές ενότητες καλύπτουν σύγχρονες τεχνολογίες όπως το cloud computing και η Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς και την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα στην ΕΕ που συνεργάζεται με την Oracle για να προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στους πολίτες της, στο πλαίσιο των στόχων της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πιστοποίηση συμμετοχής μέσω εξετάσεων. Το εκπαιδευτικό υλικό περιλαμβάνει επιλογές προσβασιμότητας, όπως ελληνικούς υπότιτλους και λειτουργία Transcript, που ενισχύουν την εμπειρία του χρήστη και την κατανόηση του περιεχομένου.

Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της ΕΕ για την Ψηφιακή Δεκαετία, με στόχο την ανάπτυξη και βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, στοχεύοντας στην κατάρτιση 20 εκατομμυρίων ειδικών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) έως το 2030.

Πηγή: naftemporiki.gr