Δολοφονία σε βενζινάδικο Ανάληψης Θεσσαλονίκης Καταδίκη 46χρονου για 13 χρόνια φυλάκιση

Δολοφονία σε βενζινάδικο Ανάληψης Θεσσαλονίκης Καταδίκη 46χρονου για 13 χρόνια φυλάκιση

Ένας άνδρας 46 ετών καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για τη δολοφονία ενός 50χρονου, η οποία συνέβη σε καυγά έξω από ένα πρατήριο καυσίμων στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούλιο του περασμένου έτους και η αιτία πίσω από την τραγική διαδικασία ήταν η υποψία του θύματος ότι ο κατηγορούμενος είχε φλερτ με τη σύντροφό του.

Οι δικαστές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, βρήκαν ένοχο τον 46χρονο για ανθρωποκτονία με πρόθεση, ωστόσο του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στην πράξη λόγω της προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, επέστρεψε στη φυλακή.

Ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ενεργούσε σε κατάσταση άμυνας, επισημαίνοντας ότι το θύμα τον απείλησε και τον χτύπησε με τα χέρια και τα κλειδιά του. «Με απειλούσε, με εκβίαζε, με έβριζε…» δήλωσε, αναφερόμενος σε προηγούμενα περιστατικά. Σε σχέση με το περιστατικό στο βενζινάδικο, ισχυρίστηκε ότι επιχείρησε να ηρεμήσει τον 50χρονο, ενώ σημείωσε ότι «το όπλο το σήκωσα για να τον τρομάξω, πυροβόλησα για εκφοβισμό». Κατά τη διάρκεια της δίκης, προβλήθηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε το γεγονός.

Πηγή: naftemporiki.gr